VIDEO  Webber pri 306 km/h poletio i preživio horor

formula 1

Stisnuo je Mark Webber gas do kraja na najbržem dijelu staze u Valenciji, pri 306 kilometara na sat dotaknuo je u 10. krugu desni stražnji kotač bolida uspavanog Heikkija Kovalainena, nos automobila je krenuo prema gore, počinjao je horor dugačak 12 sekundi.

Više se nije vidjela pista, samo oblaci i sunce, a zatim se slika okrenula. I tada je Australac pao na glavu i vrteći se dugo putovao do zida. Bolid je bio neprepoznatljiv, knedla je u grlu bila svima koji su pratili utrku, a on je mirno bacio volan, izvukao iz olupine i - odšetao sa staze.

Kasnije je Red Bullov vozač mahao kameri, smijao se od uha do uha. Glava je bila na betonu, takvog leta ne bi se posramili ni Red Bullovi vozači aviona, izvukao se živ.

Moglo je biti jako crno

– Svjedočili smo jednom od najsretnijih dana u formuli 1, situacija je mogla biti ozbiljna, zaista je moglo biti crno – kazao je bivši vozač David Coulthard.

Za 360 stupnjeva okrenuo se u zraku, sve je to u retrovizoru gledao vozač Lotusa Heikki Hovalainene.

– Samo sam branio svoju poziciju, on se zaletio u mene – objašnavao je Finac.

Šokirani su bili i ostali vozači, Lewis Hamilton se toliko zbunio da je pretekao sigurnosni automobil! Dobio je kaznu, morao je voziti kroz boksove, na kraju završio drugi. Djevojka Nicole Scherzinger ponosno je pljeskala, kada ona dođe na utrku, on staje na podij.

U šoku je bilo i dvadesetak ljepotica koje su iz bazena jednog penthausa pratile što se zbiva ispod zgrade.

Od samog starta branio je Sebastian Vettel svoji pole position, dohvatio sedmu pobjedu.Uzbuđenja do kraja utrke nisu više bila potrebna, svi su samo željeli što prije doći do kraja, što prije odraditi obaveze prema novinarima, i jurnuti pred televizore, pogledati sudar titana u Bloemfonteinu.

– Nadam se da ovo neće biti jedina njemačka pobjeda nad Englezima danas – kazao je slavljenik Vettel.

Schumi gubi bitku

Na dalekom 16. mjestu skrasio se M. Schumacher.

– Nisam od njega očekivao ništa ni na početku, sada je posve jasno da se ne može nositi s nama, mlađim vozačima – veli Hamilton.

Preuzeto sa www.vecernji.hr