VIDEO  horora: Punu minutu gorio u buktinji i preživio

utrka, požar

Giorgio Bartocci se u jednom trenutku sa svojim bolidom zabio u zaštitni zid i planuo, a nepripremljenim vatrogascima je trebalo više od minute da ga spase od podivljalog plamena.

Talijanski vozač Giorgio Bartocci nakon strave koju je proživio na utrci u Češkoj može slaviti svoj novi rođendan jer je zaista nevjerojatno što je uspio preživjeti.



Nakon što se u svom Lamborghiniji zabio u zid i u sekundi našao zarobljen u buktinji, nepripremljeni vatrogasci i spasioci su nevješto pokušavali ugasiti plamen i izbaviti ga od stravičnih muka, a to im je uspjelo tek nakon što je nesretnik više od minute proveo u 'paklu'.



Na kraju ga je iz olupine Lamborghinija izvukao kolega Fabio Babini, a Međunarodna automobilistička organizacija (FIA), koja se ponosi sigurnosnim uvjetima na stazama svojih utrka, je suspendirala ovo natjevanje i pokrenula istragu.



Nesretni vozač je uspio izvući živu glavu iz ove nesreće, no još uvijek se nalazi na respiratoru na intenzivnoj njezi s opeklinama drugog stupnja na 40 posto površine tijela.



Još jedno čudo, gotovo istovremeno, dogodilo se u Kansasu gdje je veteranu drag racea Jimu Headu eksplodirao bolid, no 61-godišnjak je prošao tek s lakšim ozljedama te se sam izvukao iz raskomadanog bolida.

Net.hr