Veliko srce Marina Čilića

tenisač, ATP, Marin Čilić, Marin Čilić, Borna Ćorić, tenis, ATP, tenis, Marin Čilić, Marin Čilić, pomoć, Marin Čilić, Marin Čilić, rim, Marin Čilić, Marin Čilić, US Open
pronašao vremena kako bi pomogao djeci. Naš proslavljeni tenisač prošle je godine osnovao humanitarnu zakladu i za svoj je rad već primio nagradu.

Na terenu si danas pobjednik, sutra već gubitnik. No kada imaš veliko srce poput Marina Čilića, u očima djece kojoj pomažeš svakog si dana samo i isključivo pobjednik. Marin je naime prošle godine zahvaljujući osnivanju Marin Ćilić zaklade primio nagradu Arthur Ashe za humanitarni rad. ''To je jedna dugogodišnja ideja koju sam htio napraviti, jedna moja velika želja da nešto pokušam vratiti jer sam i ja sam prošao kroz jedan težak sportski put i htio bih pomoći najviše klincima, a i ljudima kojima je pomoć potrebna u količinama koliko je moguće.

Moja fondacija je koncentrirana najviše za pomoć djeci u edukaciji i bit će pomoć kroz neke stipendije, kroz sport i glazbu'', kazao je Marin Čilić za IN Magazin. Njegov je trud prepoznat, te su se humanitarnoj večeri organiziranoj u Los Angelesu odazvali mnogi. ''Ideja za organizaciju večere u Los Angelesu je došla preko mog ujaka Mirka koji inače tu živi. On je uspio organizirati sve uz pomoć Škole svetoga Ante jer ovdje smo danas i izgleda da će biti veliki broj ljudi i uzvanika. Veselim se da će biti večera za moju fondaciju'', kazao je Čilić

A pomoć je već počela stizati na prave adrese. ''Surađivali smo već s nekoliko dječjih domova u Zagrebu i okolici Zagreba i u božićno vrijeme, tako da smo uspjeli djecu razveseliti i pomoći im na neki mali način i to su neki prvi koraci i nadamo se da će u ovoj godini biti malo veci iskoraci'', kazao je Čilić. I bez obzira na brojne poslovne obveze, život na aerodromina i hotelima na raznim stranama svijeta, vremena za one do kojih mu je stalo uvijek nađe.

''To je navika. Prošli tjedan u Meksiku i ovaj u Kaliforniji, zatim u Miami. Život nije lagan, stalno na putu, stalno, ali uspio sam se naviknut i najbitnije da čovjek može pronaći motivaciju i želju da voli što radi, a ja obožavam tenis i nadam se da ću moći igrati dugi niz godina, ''zaključio je Čilić.

dnevnik.hr