Veceras futsal spektakl: FC Nacional Zagreb-Split Tommy

Futsal, Nacional Zagreb, Futsal, fc nacional, Hrvatska, Futsal, Mini liga u futsalu, Split Tommy, Nacional Zagreb

Za sve one koji neće biti u mogućnosti pratiti ovaj susret sa tribina Fusio Centra osiguran je Livestreaming prijenos utakmice koju možete gledati večeras od 20:30 sati.

LINK: https://www.youtube.com/watch?v=NuUb0dxEYrI

Hrvatski, ali i europski mediji raspisali su se o nadolazećem derbiju o kojem mnogi pričaju kao možda i najvećem na ovim prostorima. Već su mnogi emisari iz renomiranih europskih klubova najavili svoj dolazak, a čak je i UEFA reagirala te obećala kako će izraditi promotivni video materijal kojim bi svijetu predstavila što susret Nacionala i Splita znači za hrvatski futsal.

Nedavni dolazak Neta u redove Splita dodatno je zainteresirala medije, ali i dodatno zabrinula zagrebački Nacional. Zagrepčani su itekako upoznati s Netovim životopisom te su u strahu kako bi upravo on mogao biti ključna karika u ovosezonskoj borbi za titulu prvaka. Ipak, Nacionalov stručni stožer niti ne pomišlja na poraz od direktnog prvenstvenog rivala. Prethodnih je dana momčad na visokoj razini odradila trenažni proces i trener Robert Grdović zagonetno se smješka.

Ono što dodatno zadovoljava Nacionalove fanove jest podatak kako u derbiju neće nastupiti Brazilac Genario koji je prebolio tešku upalu pluća. Svakako ovim putem iz Nacionala žele da se splitski Brazilac u skorašnje vrijeme vrati u optimalno zdravstveno stanje.

Dok FC Nacional Zagreb pomalo brine o tome kako da ne prepusti čelnu poziciju svojem pretendentu za naslov prvaka, Split zamišlja kako će Neto, najnovija splitska akvizicija, presuditi u 'derbiju nad derbijima'. Mnogo je upitnika iznad glave, no Franco Jelovčić i Jakov Grcić spokojni su po pitanju Brazilčeve igračke kvalitete. Biti proglašen najboljim igračem svijeta, što Neto i jest bio, svakako je titula za koju se igrač mora dobrano dokazati.

Što se statističkih podataka tiče, zanimljivo zvuči kako je zagrebački Nacional u posljednjih četiri susreta ubilježio isto toliko pobjeda. Nacionalovi fanovi se nadaju produljenju pobjedničke tradicije, dok se Splitovi pribojavaju novog podbačaja te naglog prestanka maštanja o liderskoj poziciji do početka doigravanja. Također spomenimo kako prva tri mjesta najboljih prvenstvenih strijelaca čine upravo sudionici skorašnjeg derbija, a riječ je o Mladenu Kociću (23), Francu Jelovčiću (17) te Tihomiru Novaku (15).

Na jednoj strani Novak, Kocić, Osredkar, Čujec, Surudžić, Banek, Grbeša, Matošević, Kotorović, Luketin i društvo iz Zagreba, protiv Jelovčića, Sutona, Grcića, Davia, Neta, Bejruševića, Jukića, Laure, Pavića i društva iz Splita. Dragi čitatelju, jedno je sigurno - pred nama je neviđeni spektakl...

Kada pričamo o kvaliteti ovih dviju momčadi dovoljno je prisjetiti se podatka da su Nacional Zagreb i Split Tommy su na prošlom EURO-u imali po sedam reprezentativaca i držali su rekord kao klubovi sa najviše igrača na EURO-u. Nakon EURO-a Split Tommy je potpisao spektakularno svjetsko pojačanje u vidu Neta koji je 2012. godine proglašen za najboljeg igrača svijeta.

Nacional Zagreb je vodeća momčad lige i u dosadašnjem dijelu prvenstva imaju samo jedan poraz i to protiv Uspinjače. Split Tommy je također upisao samo jedan poraz i to upravo protiv Nacionala Zagreb u prvom dijelu prvenstva tako da je zagrepčanima dovoljan i nerješen rezultat za sigurno prvo mjesto pred doigravanje.

Robert Grdović (trener Nacionala Zagreb):" Teško je davati bilo kakve prognoze kad se susreću ovako dvije vrhunske momčadi. Mi smo odlično radili tijekom sezone, znamo da nam je utakmica sa Splitom odlučujuća oko startne jedinice u doigravanju i mi nećemo kalkulirati iako nam je i nerješen rezultat dovoljan da postignemo taj cilj. Kao i svaku utakmicu do sada idemo po sva tri boda".

Mladen Perica (trener Split Tommya):"Spremni dočekujemo susret protiv Nacionala. Došao nam je Neto, koji će nadam se, donijeti dimenziju više u našu igru. Nedostajat će nam Genario, koji je prebolio tešku upalu pluća. I ostali su igrači imali zdravstvenih problema, ali polako se dižemo. Vjerujem kako ćemo uzeti tu startnu jedinicu uoči završnice prvenstva. Mi nemamo što kalkulirati, idemo na pobjedu. Često nam govore kako igramo bolje u gostima, ali neka nama jedinice i prednosti domaćeg terena. Nisam alibi trener, ne bojim se domaće publike i zato više nego išta želim pobijediti Nacional, te tako imati jedan susret više u finalu u Spaladium Areni, ako sve bude išlo prema planu".

Jakov Grcić (Split Tommy):" Momčad čiji golman bude u boljoj formi tu utakmicu bit će u velikoj prednosti! Mislim da i na jednoj i drugoj strani ima pregršt dobrih igrača te da svatko može nekom svojom minijaturom riješiti utakmicu, tako da ne bih nikoga pojedinačno izdvajao.

Vedran Matošević (Nacional Zagreb):"Pred nama je velika utakmica u kojoj će nijanse odlučiti pobjednika. Bit će veličanstveno jer ovo je sudar dvije najjače futsal momčadi u hrvatskoj ikad".