Uvjerljivi Marin Čilić donio Hrvatskoj drugi bod protiv Ekvadora!

Marin Čilić, Marin Čilić, Davis cup, Davis cup, Marin Čilić, čilić, Marin Čilić, Marin Čilić, Marin Čilić, Marin Čilić, tenis, Marin Čilić, tenis, Marin Čilić, US Open, Marin Čilić, Davis cup, Marin Čilić, tenis, Marin Čilić, tenis, Marin Čilić, tenis, Zagreb Indoors, Marin Čilić, ATP ljestvica, tenis, Marin Čilić, tenis, Marin Čilić, umag, Marin Čilić, ATP, Marin Čilić, Zagreb Indoors, Marin Čilić, tenis, Marin Čilić, tenis, Marin Čilić, tenis, Marin Čilić, Wimbledon, tenis, Marin Čilić, Wimbledon, čestitka, Marin Čilić, tenis, Marin Čilić, čestitka, Marin Čilić, slavlje, Hercegovina, Marin Čilić, hercegovac, Hrvat, Marin Čilić, Međugorje, doček, Marko Perković Thompson, Goran Ivanišević, Marin Čilić, Marin Čilić, Novak Đoković, Marin Čilić, masters, London, Marin Čilić, Davis cup, Marin Čilić, Borna Ćorić, Marin Čilić, Marin Čilić, Marin Čilić, Marin Čilić, Marin Čilić, Marin Čilić, Marin Čilić, BIH, Hrvatska zemlja

Svladavši Nicolasa Lapenttija 6-2, 5-7, 6-7( 2), 6-3, 6-4 Ivo Karlović je donio prvi bod Hrvatskoj protiv Ekvadora u meču 1. kola Svjetske skupine Davis Cupa.

Meč je trajao tri sata i 45 minuta. Otvarajući set nije dao naslutiti dramu koja će uslijediti u prvom meču u Varaždinu.

Karlović je diktirajući tempo 94. tenisaču svijeta uzeo dva početna udarca (iz tri prilike) i najavio pobjedu. Ona je i stigla, ali tek nakon što je drugi hrvatski reket ulovio u nastavku set zaostatka.

Drugi i treći set otišli su, naime, na stranu Ekvadorca koji se 1999. godine dičio šestim mjestom ATP liste i koji je kroz jedini međusobni ogled na ATP turnirima 2008. u Lyonu svladao Karlovića u dva seta.

Da u njemu još uvijek ima žara, pokazao je iskoristivši jednu od četiri lopte za obrat koje mu je Hrvat ponudio u drugoj dionici igre, a potom je trud okrunio i u trećemu setu prepustivši Karloviću samo dva boda u tie-breaku.

Ipak, Karlović je u četvrtome setu pronašao snage za povratak, iskoristio je pritom jedinu ponuđenu loptu za obrat, a svoj je servis čvrsto držao.

Sličan recept (jedan break i zadržavanje početnog udarca) Karlović je iskoristio i u petome setu, te je donio Hrvatskoj prvi bod u ogledu protiv Ekvadora.

Dodajmo da je naš tenisač tijekom meča ispalio 36 asova, a ukupno je imao i 37 winnera.

Marin ekspresno do drugog boda

Marin Čilić je imao znatno lakši posao protiv Lapenttijevog mlađeg brata Giovannija. Međugorac je slavio sa 6-4, 6-3, 6-3 nakon dva sata i tri minute igre.

Velika razlika u kvaliteti između dvojice tenisača bila je očita od prvih poena u Gradskoj dvorani u Varaždinu. Do prvog breaka u meču Čilić je ipak došao tek u devetom gemu, ali i to je bilo dovoljno za spremanje prvog seta u džep.

Još je lakše bilo u drugom setu koji je prvi hrvatski reket zaključio s dva oduzeta servisa, a 222. igrač svijeta je zaprijetio tek u trećem setu. U njegovom je uvodnom dijelu napravio obrat, ali Čilić mu je odmah uzvratio, a u osmom gemu dodao i novi break te rutinski priveo meč kraju.

Deveti svjetski tenisač skupio je deset asova, nakon prvog je ubačenog servisa osvojio 83 posto poena, a nakon drugog 72 posto. Meč je zaključio s 53 winnera.

Podsjetimo, ukoliko Hrvatska pobijedi Ekvador, u četvrtfinalu će igrati protiv boljeg iz dvoboja Srbije i SAD-a.



Davis Cup, Svjetska skupina, 1. kolo, petak:

Hrvatska - Ekvador 2-0

Karlović – N. Lapentti 6-2, 5-7, 6-7(2), 6-3, 6-4

Čilić - G. Lapentti 6-4, 6-3, 6-3

jutarnji list