Uspješan vikend za STK Mostar

STK Mostar, pobjeda

U Stolnoteniskom klubu "Mostar" mogu biti zadovoljni s obzirom da su ovog vikenda igrači kluba ostvarili zapažene rezultate.

Prvi je tim ostvario dvije veoma važne pobjede protiv izravnih konkurenata u borbi za  play-off. Prvo su u subotu pobijedili STK "Bosna" Sarajevo rezultatom 4:0 , a protiv STK "Mladost" iz Zenice su slavili tijesno 4:3. Boje prvog tima su branili: Adnan Šehić , Marko Vučijak , Toni Vranjić , Dragutin Šurbek i Filip Palameta. Vrijedi napomenuti da će narednog vikenda prvi tim ići u goste STK "Ormanj" te će odmjeriti snage i s lanjskim prvacima STK Vogošćom.

Drugi tim u sastavu: Marko Šarić , Nikola Jurić , Sandro Soldo , Željko Mandić i Stjepan Palameta je pobjedama protiv STK "Stens-Euroasfalt" Sarajevo i STK "Stens 73" Cazin osigurao opstanak u Prvoj ligi Bosne i Hercegovine. Rezultat u oba meča je glasio 3:0.

Treći tim je putovao na turnus u Goražde gdje su zabilježili dvije pobjede i dva poraza. U Goraždu su nastupili : Anton Ljubić , Marko Šimunović , Amar Šunje i Đani Husković.

Vrijedi istaknuti da se radi o igračima koji su izdanci škole STK "Mostar" te je ovo još jedan dokaz kvalitetnog rada u klubu.