US Open: Čilić izgubio od Socka

Marin Čilić, US Open, Kei Nishikori, Međugorje, Marin Čilić, Wimbledon, tenis, US Open, Marin Čilić, Međugorje, doček, Marin Čilić, tenis, tenis, Marin Čilić, ATP Basel, Ivo Karlović, Borna Ćorić, Marin Čilić, Wimbledon, Marin Čilić, tenis, Marin Čilić, Goran Ivanišević, Marin Čilić, Marin Čilić, ATP Basel, Borna Ćorić

U dvoboju protiv Socka Čilić tijekom sva tri seta nije uspio osigurati niti jednu "break-loptu", dok je on čak četiri puta gubio svoj servis. Prvi je put s mnoštvom pogrešaka praktički darovao "break" Socku u sedmoj igri prvog seta, a slično je ponovio i u trećoj igri drugog.

Kada je servirao za ostanak u drugom setu odigrao je još jedan loš gem na svom početnom udarcu i ponudio Socku prednost da prvi servira u trećoj dionici igre. U tom je setu Čilić pokleknuo u osmoj igri, a potom je Sock mirno odservirao za prolazak među 16 najboljih u New Yorku.

Amerikanac je sjajno servirao tijekom čitavog dvoboja, osvojio je 86 posto poena nakon što bi ubacio prvi servis, a čak 71 posto nakon svog drugog servisa. S druge strane, Čilić je imao samo 49 posto ubačenog prvog servisa, a i realizacija nakon drugog servisa mu je bila samo 49 posto, pa se od ovogodišnjeg US Opena oprostio mnogo ranije no što je planirao.

Bio je ovo drugi međusobni susret Čilića i Socka i druga pobjeda Amerikanca koji je slavio i sredinom srpnja u dvoboju Davis Cupa u Portlandu.

Hina