U Sovićima održan drugi preponski turnir, najbolje rezultate ostvarili domaćini

Sovići, Konjički Klub Stina
U ovoj Olimpijskoj konjičkoj disciplini za titulu najboljih natjecalo se čak 70 natjecateljskih parova, što je i rekordan broj jahača koji je BiH do sada imala u bilo kojoj disciplini, a natjecatelji su bili iz BiH, Hrvatske, Srbije i Crne Gore.

Prilično dobar broj gledatelja pomno je s tribina pratio ljepotu i gracioznost plemenitih životinja, kao i žar natjecatelja koji su dali sve od sebe da budu najbrži.

Tijekom natjecanja pokazana je harmonija i sklad jahača i konja, poslušnost, kvalitet kretanja, tehnika prelaska preko kavaleta na tlu i prepone, stav jahača u sedlu te preciznost izvođenja radnje.

Nakon svečane dodjele priznanja plasiranima svi prisutni su pozvani na čašicu razgovora i prigodan domjenak od strane organizatora. Pehare i nagrade u ime općine Grude dodijelio je Srećko Mikulić.

Konjički klub Stina ovim putem zahvaljuje svima natjecateljima na dolasku kao i gledateljima koji su uživali u ovom spektaklu kojeg su do sada mogli gledati jedino na malim ekranima u svojim domovima.

Rezultati natjecanja:

Utakmica na 30 cm:
1. Petra Vlašić (Hiba) - KK Stina
2. Mihaela Grabovac (Saabich B 316) - KK Stina
3. Zorana Buljan Klapirić (Saabich) - KK Stina

Na 60 cm:
1. Željka Vlašić (Atila) - KK Stina
2. Klara Ćavar (Atila) - KK Stina
3. Laura Koller (Elektra) - KK Stina

Na 1 metar:
1. Marija Mikulić (Mercedes) - KK Stina
2. Laura Kiler (Elektra) - KK Hidalgo Sarajevo
3. Melani Pejić (Mercedes) - KK Stina

U ekipnom natjecanju prvo mjesto osvojila je ekipa KK Stina Grude, a drugo i treće mjesto pripalo je KK Pegasos Sarajevo.

Konj Mercedes (KK Stina) osvojio je nagradu za najbolje prezentiranog konja na turniru, a Jasmin Kazazović iz KK Basquil Sarajevo s konjem Princ of Cibalae dobio je nagradu za najteatralniji pad.

grude-online.info