FOTO  U Neumu održan jak međunarodni turnir u backgammonu NEUM OPEN 2018

Neum, tavla klub Zrinjski

...ovog vikenda je u Neumu održan drugi međunarodni backgammon turnir „Neum Open 2018". Na ovom jakom turniru učešće je uzelo 40 igrača iz Hrvatske, Makedonije, Crne Gore, Srbije,USA i Bosne i Hercegovine.

Prvog dana turnira u petak odigran je jack pot kojeg je osvojio Stočanin Mustafa Bešo.Pored ovog turnira odigran je utješni turnir i turnir parova .Uješni turnir je osvojio Ramiz Zajimović TK Zrinjski , a turnir parova osvojili su Stipe Šesnić /Hrvatska i Richard Pul Krietzman /USA.

Glavni turnir „Neum Open 2018" počeo je subotu u 11sati. Natjecanje glavnog turnira se igralo hotelu Sunce. Polufinalni i finalni mečevi su se igrali u piceriji „Tonino" vlasnika Vrljić Tonće.

Organizator turnira TK „Zrinjski" je za prva četiri igrača osigurao novčane nagrade i prigodne poklone. Prvo mjesto je osvojio Makedonski reprezentativac Zoran Georgievski iz Skoplja. Drugo mjesto je pripalo Mostarcu Damiru Batlak koji je u finalnom meču bio dostojan protivnik Georgevskom. Zagrepčanin Kristijan Čuljat pobjednik „Bol Opena" koji je održan prošli tjedan na Braču, osvojio je treće mjesta na turniru. Za Kristijana Čuljeta važno je napomenuti da je do turnira u Neumu imao niz od 53 dobivena meča na raznim međunarodnim turnirima.

Četvrto mjesto osvojio je Ahmet Omerović još jedan Mostarac član TK Bijelopoljac. Igrači su pored backgammona uživali u međusobnim druženjima i lijepom vremenu. Pobjednik Zoran Georgevski se zahvalio organizatoru na dobroj organizaciji i pozvao sve igrače backgammona na turnir u Skoplje koji će se igrati iduće godine u petom mjesecu. Na kraju Draženko Vučina predsjednik TK Zrinjskog čestitao je nagrađenim i zahvalio se svim igračima na učešću na turniru, kao i na sportskom druženju i fair play igri.