U nedjelju starta '1. Mostarski polumaraton - Central osiguranje'

polumaraton

Polumaratonske utrke su najpopularnije kako velikom broju rekreativnih trkača, tako i profesionalnim atletičarima. Dionica polumaratonske utrke iznosi 21.097 kilometara.

''Važno je naglasiti da svi veći gradovi u svijetu, ali i regiji imaju polumaratonske utrke od Zagreba, Beča, Dubrovnika, Beograda, Ljubljane... na ovu kartu će 9. travnja po prvi put biti ucrtan i grad Mostar kao kulturno, sportsko i gospodarsko središte Hercegovine'', priopćio je predsjednik organizacijskog odbora "1. Mostarskog polumaratona - Central osiguranje" doc.dr.sc. Franjo Lovrić.

Dodao je kako sama brojka od 444 registrirana natjecatelja dovoljno govori o kvaliteti i veličini ove manifestacije, koja je kroz zadnjih par mjeseci u doslovnom smislu riječi probudila rekreativno trčanje u gradu na Neretvi.

''Za organizaciju ovakvih događaja potrebna je potpora šire društvene zajednice, za koju su organizatori iz udruge "Zdrav život - Kinezis" i više nego zadovoljni. Uz samu organizaciju redom su stali predsjednik Vlade HNŽ dr.sc. Nevenko Herceg, gradonačelnik grada Mostara gospodin Ljubo Bešlić, predsjednik sportskog saveza grada Mostara gospodin Hasan Šišić, kao i načelnik policijske uprave Mostar gospodin Dragan Jelonjić sa svim djelatnicima policijske uprave Mostar, bez kojih ovakav događaj zbog složenosti same organizacije ne bi mogao biti ni realiziran'', izjavio je Lovrić.

Start Mostarskog polumaratona bit će sa samog mosta u Vojnom uzvodno od centra Grada s početkom u 10:00 sati, dok je cilj utrke ispred tržnog centra Mepas Mall.

Zbog toga će u sljedećim ulicama promet biti obustavljen u potpunosti:

1. Most Vojno, Potoci - Raštani - 2. Bojne Rudničke - Rudarska ulica
Od 10:00 - 11:00h
2. Vrh avenije - Kralja Tomislava - Kralja Zvonimira - Hrvatskih branitelja
Od 10:30 - 12:00h
3. Bulevar - Logos, visoka škola Rodoč
Od 10:45 - 12:30h
4. Rodoč - Donja Mahala - Gojko Vuković - Oneščukova - Huseina Repca - Rade Bitange - Adema Buća - Bunur - Braće Fejića - Mladena Balorde - X hercegovačke brigade - Carinski most
Od 10:45 - 12:45h
5. Kardinala Stepinca
Od 8:30 - 13:00h

''Građane molimo za razumijevanje i strpljenje. Jer je ovo prvi put da se ovakva manifestacije održava u našem gradu i na njoj će sudjelovati 444 natjecatelja iz 16 zemalja svijeta, što dodatno govori o značaju manifestacije za grad i njenom međunarodnom karakteru'', priopćio je Lovrić.