U nedjelju se održava III Navijačko Državno prvenstvo Bosne i Hercegovine

Radi se o akrobatskom plesu poznatijem po američkoj inačici cheerleading. Na prvenstvu sudjeluju klubovi iz 10 gradova Bosne i Hercegovine. Osim domaćih navijačica Mrkonjić Grada, sudjeluju i navijači i navijačice iz Gruda, Nevesinja, Čitluka, Mostara, Širokog Brijeg, Bileće, Gacko, Odžak i Posušja.

Navijačko akrobatsko i plesno prvenstvo je jedno od najatraktivnijih prvenstava Bosne i Hercegovine. Osvajači medalja plasiraju se na Europski turnir koji se ove godine održava u Zagrebu početkom svibnja.

All Star titulu Bosne i Hercegovine, brane navijači i navijačice sa Širokoga Brijega kojima bi u slučaju osvajanja i ove godine bila treća uzastopna titula. All Star titula je titula sveukupnih pobjednika navijačko akrobatskog dijela prvenstva.

Zanimljivo je istaknuti da se ovaj sport polagano širi po cijeloj državi. Na prvom prvenstvu je bilo samo 5 gradova, na drugom 7, a na trećem prvenstvu 10. Ove godine prvenstvo sude licencirani cheer i gimnastički suci iz Hrvatske i Amerike.

Osim sportskih kategorija održava se i natjecanje ljepote u show programu. Točnije bira se Miss Mini Navijačica Bosne i Hercegovine. Aktualna Miss je Marina Ćuže iz Širokog Brijega.

Kadetsko prvenstvo započinje u 13:30h, juniorsko u 15:30h, dok je seniorsko u 17:30h. Ulaz na prvenstvo iznosi 4km.

U nedjelju se održava III Navijačko Državno prvenstvo Bosne i Hercegovine