U Mostaru memorijalni turnir ‘Armanov zagrljaj’

armanov zagrljaj
... futsalu „Armanov zagrljaj" u organizaciji Mostarske asocijacije sporta (MAS) i fondacije „Armanov zagrljaj" za uzrasnu kategoriju dječaci 2008.godište.

Turnir se održava u znak sjećanja na člana Mostarske asocijacije sporta Armana Hadžiomerovića, ali i ostale osobe koje su stradale u tragičnoj avionskoj nesreću u Mostaru koja se dogodila dana 13.05.2017.godine. U jednom od najznačajnijih sportskih događaja u Mostaru nastupit će šest ekipa iz Mostara, Bosne i Hercegovine, regije i Europe i to: domaćin turnira MAS, FK Velež Mostar, NK Široki Brijeg, NK Željezničar Sarajevo, NK Hajduk Split i FC AostaCalcio 511 (Italija).

Jedan od pokrovitelja turnira je i Sportski savez Grada Mostara. Otvaranje međunarodnog turnira će se održati u subotu 12.05.2013.godine u 17:00 sati, nakon čega su planirane utakmice grupne faze natjecanja.

U nedjelju 13.05.2013.godine sudionici svih ekipa posjetit će mezar rahmetli Armana, te će se za goste upriličiti posjeta i obilazak Starog mosta u Mostaru, nakon čega će sa početkom u 18:00 sati početi završna faza natjecanja, odnosno utakmice za peto, treće i prvo mjesto.

"Ovom prilikom pozivamo sve ljubitelje sporta, a naročito djecu, da u što većem broju dođu na međunarodni turnir, te time uveličaju ovaj sportski događaj koji će biti upriličen i drugim zanimljivim sadržajima. Za sve posjetitelje turnira ulaz je besplatan", navode organizatori događaja u svom priopćenju.