U finalu Kupa BiH igraju Čapljina i BK Ante Rozić

boćanje

... nadigrala Napredak Willu 5:4.

Presudna igra

Gosti su dobili par i pojedinca, dok su oba kruga pripala domaćinu. Presudila je igra parova u kojoj je kombinacija Čapljine Đurica Krmek /Vedran Volarević protiv Drage Dodleka i Muhidina Dizdarevića odigrala partiju iz snova.

Krmek je nepogrešivo valjao, a Volarević izbijao pa su Čapljinci za samo 40 minuta dobili partiju s maksimalnih 13:0. Kako se partija u paru računa 3:0, Čapljini je u preostale tri pojedinačne partije trebala jedna pobjeda, međutim, teškom mukom je do nje došla.

Dobrom igrom u oba kruga domaći igrači su maksimalno zakomplicirali tijek utakmice, dok je Osman Ganić u pojedincu protiv Ante Juke - Bibe poveo 7:0. U jednom trenutku izgledalo je da Napredak ide prema sigurnoj pobjedi.

Ranko Miljković je nadigrao Mirka Ilića 17:11, dok je Nedim Milić bio bolji od Nikice Karamatića 12:11. Tako je sve ovisilo o ishodu partije u pojedincu između Ganića i Juke.

Vrag odnio šalu

Uvidjevši da je vrag odnio šalu, Juka, nekadašnji reprezentativac BiH, zaigrao je kao preporođen, nadoknadio zaostatak i na kraju slavio 13:10, što je Čapljini donijelo minimalnu pobjedu, 5:4, te prolazak u finale.

U drugoj utakmici mostarski Ante Rozić, koji poslije prošlogodišnjeg odustajanja od natjecanja igra u dobroj formi, stigao je do uvjerljive pobjede protiv čapljinskog Dračeva 7:2.

Tako će se ove godine u boćarskom Kupu igrati čapljinsko-mostarsko finale. Po običaju, finale Kupa zaključuje sezonu, a na rasporedu je tek koncem studenoga. Do tada završit će se momčadski dio te pojedinačna prvenstva BiH.

Večernji list BiH