U dramatičnom finalu opet zlatna: Sandra Perković

Sandra Perković, osobni i nacionalni rekord, atletičarka, Zimskom otvorenom bacačkom prvenstvu Hrvatske, Sandra Perković, proglašena najboljom atletičarkom ožujka, atletika, bacačica diska, Sandra Perković, atletika, miting Dijamantne lige, Sandra Perković, atletika, Dijamantna liga, Sandra Perković, zlatna medalja, atletika, Dijamantna liga, Sandra Perković, Sandra Perković, atletičarka, atletika, Sandra Perković, Sandra Perković, atletičarka, Sandra Perković, atletika, Dijamantna liga, Sandra Perković, Amel Tuka, atletika, Sandra Perković, sportaš godine, Sandra Perković, diskašica, atletika, Sandra Perković, Sandra Perković, bacačica diska, Dijamantna liga, Sandra Perković, miting Dijamantne lige, bacačica diska, Sandra Perković, Olimpijske igre, atletičarka, Sandra Perković, atletičarka, Dijamantna liga, Sandra Perković, atletičarka, atletičarka, Sandra Perković, IAAF, Sandra Perković, Sara Kolak, Sandra Perković, atletičarka, Sandra Perković, atletičarka, Sandra P
S dva pogotka u mrežu dovela se na rub ispadanja, no po tko zna koji put vratila se - u velikom stilu i bacila 69.21 metar!

Najbolja svjetska diskašica Sandra Perković u utorak je osvojila zlatnu medalju na OI u Riju sa hicem od 69.21 metara, te je tako obranila naslov iz Londona 2012. godine.

Srebro je pripalo Francuskinji Melini Robert-Michon (66.73 m), a broncu je osvojila Kubanka Denia Caballero (65.34 m).

Olimpijska prvakinja obranila je naslov sa samo jednim ispravnim hicem, bačenim u trećoj seriji.

Prvi i drugi pokušaj bili su neuspješni, završili su u zaštitnoj mreži i opet smo bili u drami kakva se dogodila u kvalifikacijama, kada su prva dva hica bila neispravna. Naime, Sandri Perković je prijetilo ispadanje, odnosno da ne uđe među osam bacačica koje nastavljaju natjecanje.

No, onda je svjetska i olimpijska prvakinja pokazala pravo lice i u trećem pokušaju je bacila 69.21 metara i preuzela je vodstvo. Četvrti pokušaj opet je otišao u mrežu, u petom je hitac bio odličan ali je napravila prijestup, a u zadnjoj seriji disk je ponovno završio u zaštitnoj mreži.

Najbolja hrvatska atletičarka noćas je nakon drame izborila finale, jer je normu od 62 metra prebacila tek u trećem pokušaju nakon što su prva dva hica bila neispravna. U trećem pokušaju bacila je disk 64,81 metara. Kvalifikacije su održane po kiši i hladnoći, a nakon prve serije prekinute su na pola sata zbog jakog pljuska.

Perković je tako nastavila svjetsku dominaciju u bacanju diska, koja traje od 2010. godine. Ove sezone već je osvojila zlato na Europskom prvenstvu u Amsterdamu, te je osigurala naslov pobjednice Dijamantne lige.

Sandra Perković je postala tek druga atletičarka u povijesti koja je uspjela obraniti olimpijsko zlato u bacanju diska. Njemica Evelin Jahl je pobijedila u 1976. u Montrealu i četiri godine kasnije u Moskvi.

To je četvrta medalja za Hrvatsku na OI u Riju, nakon zlata Josipa Glasnovića u trapu, pa zlatne medalje Martina i Valenta Sinkovića u dvojcu na pariće i srebra Damira Martina u samcu.

Hina