FOTO  U četvrtak starta GumaM MTB liga

Organizator lige, koja će se održavati svakog četvrtka do 27. rujna, je Biciklistički klub Mostar.

Vozit će se ukupno osam utrka, a pravo sudjelovanja imaju svi ljubitelji biciklizma. Natjecanje je podijeljeno u dvije kategorije: Natjecateljska i Rekreativna. Prva kategorija predviđena je za sve vozače koji imaju licencu Međunarodne biciklističke asocijacije (UCI), dok se u drugoj mogu natjecati svi biciklisti rekreativci. Ako se ukaže potreba bit će napravljena starosna podjelu po kategorijama: Kadeti, Juniori, Elite i Veterani.

Za prvoplasirane u obje kategorije, osim priznanja i odličja, predviđene su vrijedne robne nagrade, a svi sudionici lige dobit će 20 posto popusta na usluge tvrtke GumaM iz Mostara. Nagrade će osigurati i konoba Goranci, Ghost bikes (Dotea d.o.o), te Trek bicikla (VisionTrade - Mostar).

Rezultati svake utrke, kao i ukupna rang lista, bit će objavljeni na stranicama kluba www.bkmostar.ba.

Utrke će se održavati svakog četvrtka, s početkom u 19 sati. Start utrke bit će ispred konobe Goranci. Staza je dužine 11,6 km i visinske razlike od 110 m (s tim da će se trasa utrke izmjenjivati). Rekreativci će voziti 1 krug (11,6 km), dok će natjecatelji voziti 2 kruga (23,2 km). Prijave za svaku utrku primat će se na mjestu utrke. Nema kotizacije za sudjelovannje na utrkama

Iz Biciklističkog kluba Mostar napomenuli su kako je za sve sudionike MTB Lige organiziran prijevoz za bicikla na relaciji Mostar - Goranci - Mostar. Okupljanje i zajednički polazak vozilima prema Gorancima iz Mostara je u 18 sati ispred trgovačkog centra Tuš u Centru II. Za sve one tko imaju želju sudjelovati u MTB ligi, a nemaju bicikl, konoba Goranci će besplatno ustupiti svoja bicikla.

Kaciga je obvezna i svi sudionici voze na vlastitu odgovornost, poručuju organizatori ove lige.

Inače, prošlogodišnji pobjednik MTB lige je Toni Odak iz Širokog Brijega.