Triler u Mostaru: STK Mostar HT Eronet izbio na prvo mjesto

STK Mostar, STK Mostar

U nedjelju u stolnoteniskoj dvorani na Rudniku u pravom trileru je prvi tim stolnoteniskog kluba “HT ERONET“ Mostar u sastavu: Luka Matković, Adnan Šehić, Daniel Mijatović, Marko Vučijak, Filip Palameta i trener Toni Vranjić je upisao dvije pobjede i sa omjerom 5:1 izbio na prvo mjesto Premijer lige Bosne i Hercegovine.

U prvom meču sa uvjerljivih 4:0 smo savladali goste STK “Bosna“ iz Sarajeva, dok je u drugom meču u derbiju kola gdje smo se sastali u lanjskoj reprizi finala play off-a sa STK “Vogošća“ iz Vogošće viđena prava drama, pa pođimo redom.

U prvom meču, kapiten Adnan Šehić je pri rezultatu 2:2 u setovima imao meč loptu protiv jednog od najboljih igrača Bosne i Hercegovine, iskusnog Srđana Miličevića, koju nije iskoristio i izgubio sa 2:3.

Drugi meč gdje su se sastali novi igrač Daniel Mijatović i BiH reprezentativac Armin Aličić je također otišao u odlučujući 5.set, gdje je Mijatović također imao meč loptu koju nije iskoristio i izgubio meč. Tako umjesto da STK “HT ERONET“ Mostar vodi 2:0, on gubi sa 0:2.

U 3.meču reprezentativac, ujedno i prvi igrač na rang listi Bosne i Hercegovine, Luka Matković sa laganih 3:0 pobjeđuje Ikbal Šetu i smanjuje rezultat na 1:2.  S tim rezultatom se ulazi u igru parova gdje također gosti slave sa 2:3 i ukupno 1:3 u meču.

Poslije igre parova, kapiten Šehić igra protiv Aličića i pobjeđuje sa 3:1 i tako smanjuje na ukupnih 2:3, dok u 6.meču Luka Matković po prvi put u svojoj karijeri sa 3:0 pobjeđuje Srđana Miličevića i  tako meč odvodi u posljednji odlučujući susret u kojem je Danijel Mijatović sa laganih 3:0 pobjeđuje mladog Šetu i tako donosi pobjedu svom klubu.

Ovo protiv Vogošće je najdraža pobjeda u mojoj dosadašnjoj trenerskoj karijeri i zato se zahvaljujem svim svojim igračima i naravno svim navijačima koji su od prvog do zadnjeg poena, skoro puna 4 sata navijali i bodrili nas, te naravno predsjedniku i potpredsjedniku kluba bez kojih ovo ne bi bilo moguće. Za naše igrače nema pauze jer već naredni vikend idemo na gostovanje u  Banja Luku, gdje igramo protiv STK “Banja Luka“ i  nadamo se da ćemo nastaviti pobjednički niz.“ – izjavio je trener kluba Toni Vranjić.