Treneri Taekwondo kluba Zrinjski na Forumu sporta

taekwondo, Zrinjski

Treneri novog Taekwondo kluba Zrinjski Vlatka Živkušić, Hrvoje Marijanović i David Marijanović su sudjelovali na drugom Forumu sporta, konferencija koja je okupila osobe koji rade u sportskim klubovima i organizacijama, školama sportova, sportskim objektima, osobe koje organiziraju sportske događaje ili su na neki način povezani sportom.

Predavači na konferenciji bili su Emir Delić, predsjednik asocijacije sportskih novinara u BiH i novinar na Al Jazeera Balkans, Jasmin Ligata, PR Edina Džeke, Mirze Teletovića, Amela Tuke, Damir Džumhura i drugih vrhunskih sportista, zatim Marijan Palić, autor najprodavanije knjige o marketingu u Hrvatskoj u 2019. godini ("Atomski Marketing") i stručnjak za sportski marketing. Osim njih na konferenciji su govorili Nudžejma Softić, Amel Kapo, Emir Hujdur, Asad Omerović i Ermin Jusufović.

Osim predavanja na Forumu je održan i okrugli stol na temu “Osnaživanje žena u bh. sportu” u kojem će sudjelovale legendarna košarkašica Razija Mujanović, najbolja bh. džudašica Larisa Cerić, koordinatorica NSBiH za razvoj nogometa Ivana Vlaić, predstavnica BiH na dvije Paraolimpijade Ilma Kazazić, te Samira Hurem izbornica ženske reprezentacije BiH u nogometu. Moderator okruglog stola bila je Amina Kurtagić iz ŠF Respekt.

Po završetku konferencije trenerima su uručeni certifikati, te u taekwondo klub Zrinjski donose novo znanje koje ce sigurno utjecati na rad i razvoj ovoga kluba.