Treća pobjeda Dodiga i Mela

tenis, Ivan Dodig, Marcelo Melo
Zanimljivo, Dodig i Melo su sve tri pobjede ostvarili u tri seta, odnosno svaki su put bili uspješniji od svojih suparnika u produženom "tie-breaku".

U polufinalu će u nedjelju Dodig i Melo igrati protiv Španjolaca Davida Marrera i Fernanda Verdasca, dok će u drugom polufinalu igrati Austrijanac Alexander Peya i Brazilac Bruno Soares protiv drugoplasiranog para iz skupine A, a to će biti pobjednici dvoboja između Amerikanaca Boba i Mikea Bryana te Poljaka Mariusza Fyrstenberga i Marcina Matkowskog.

Susret Dodiga i Mela protiv Qureshija i Rojera je počeo neobično za igru parova, obje su kombinacije izgubile svoj prvi servis-gem. Prvo su Dodig i Melo napravili "break" oduzevši servis Qureshiju uz priličnu dozu sreće jer je Dodigov retern u odlučujućem poenu dodirnuo mrežu i prevario Rojera, ali odmah potom naš je igrač izgubio svoj servis pritom promašivši svih šest prvih servisa. Do rezultata 5-5 više nije bilo "breakova", a potom su Dodig i Melo spojili nekoliko dobrih reterna na Rojerov servis i ostvarili ključnu prednost za osvajanje seta.

Početkom drugog seta Dodig je odigrao još jedan loš servis-gem te su Qureshi i Rojer stigli do "breaka" bez izgubljenog poena. Tu prednost Pakistanac i Nizozemac čvrsto su držali do kraja seta izgubivši samo četiri poena u svojih pet servis-gemova.

Dodig i Melo sredinom su odlučujućeg seta stigli do prednosti od tri poena (7-4, 8-5) te do dvije vezane meč-lopte, ali Qureshi i Rojer odbili su se predati, Qureshi je kod 9-8 sjajno reternirao Dodigov servis, ali kod rezultata 9-9 sreća je ponovno bila na strani hrvatsko-brazilskog para jer je Melov retern pogodio vrh mreže i donio treću meč-loptu koju je Melo iskoristio dobrim servisom.

Hina.hr