Tomislav Kopač pobjednik mini-maratona Polog – Široki Brijeg - 08.05.2012

...u Pologu 1991. i smrti ministra Gojka Šuška 1998. pod nazivom „Svibanjska sjećanja 2011.

"U konkurenciji od 38 natjecatelja prvo mjesto i novi rekord mini - maratona ostvario je Tomislav Kopač iz Imotskog s vremenom od 33 minute i 59 sekundi. Pobjedniku je pripala novčana nagrada u iznosu od 500 KM i pobjednički pokal. Drugo mjesto osvojio je Tomislav Brečić (35 minuta i 06 sekundi) iz Imotskog , dok je kao treći na cilj stigao Širokobriježanin Filip Lovrić (lani drugoplasirani) sa vremenom 35 minuta i 30 sekundi.

Kako je običaj, posebna priznanja i novčane nagrade u iznosu od 100 KM dobilo je pet najbolje plasiranih Širokobriježana (Drago Bubalo, Marko Lovrić, Stipe Ćorić, Žarko Kraljević i Ante Kubiček) i pet najbolje plasiranih Širokobriježana školskog uzrasta (Ante Petrović, Marin Bošnjak, Marko Buhač, Zdravko Lasić i Roko Kosir). Zanimljivo je kako su Zdravko i Roko ostvarili veliki rezultat iako su tek peti razred osnovne škole. Na cilj su zagrljeni ušli ostvarivši vrijeme 45 minuta i 27 sekundi.

Posebno priznanje dobio je i Zlatko Mišetić kao najstariji sudionik, na cilj je došao kao devetoplasirani. Nakon mini - maratona vijenac za sve poginule i stradale hrvatske rodoljube položili su Općinski načelnik Miro Kraljević, predsjednik Općinskog vijeća Nedjeljko Bokšić i predstavnici Udruga proisteklih iz Domovinskog rata.

ABCportal.info