FOTO  TAVLA: U Mostaru odigran 'Masters za 2019.'

TAVLA: U Mostaru odigran 'Masters za 2019.'

U subotu 30 studenog u Bijelom Polju  u motelu restoran Borik održan 14 masters turnir 12 najbolji igrača u tavle u BiH za  2019. Uporedo sa ovim turnirom igran jak  backgammon turnir gdje nazočilo 40 igrača iz cijele BIH.

Organizatori  turnira bili su tavla savez  BIH i tavla klub Bijelopoljac   Treba naglasiti da tavla savez BIH  slavi 20 godina postojanja.

Na mastersu  12 igrača igralo u dvije skupine svako sa svakim. Najbolji iz skupina išao je izravno u polufinale ,a drugi i treći iz skupina su razigravali  i najbolja dvojica su se pridružila polufinalistima.

Pobijednik mastersa za 2019 je Rusmir Jamaković tk Jablanica. Drugo mjesto pripalo je Ramizu Kataniću tk Tako Konjic.  Šemsudin Kusturica  tk Stari grad Mostar osvojio je treće mjesto.

Pobijednik  backgammon turina je Tarik Čelik tk Bijelopoljac , drugoplasirani je  Velid Nazdrajić  klupski kolega od Tarika . Treće mjesto pripalo je Mustafi Bešo tk Iskra Stolac .

U ime tavla saveza BIH  tajnik saveza  Arna Bešo  i gospodin Tomislav Zalar su nagrađenim igračima mastersa uručili  pehare i novčane nagrade .Najboljim backgammon igračima ispred saveza  Marin Marić je   uručio  novčane nagrade  a pobijedniku Tariku Čeliku  je uručen i pehar .

Sledeće druženje backgammon igrača je idući tjedan  na jakom međunarodnom turniru u Zagrebu .Ispred Croatian backgammon federation na 13.Zagreb backgammon open   pozvani  su igrači iz BIH . Turnir  se igra od 6 do 8 .12.2019.