Tamara Stojanović: Odbojka mi je pružila gotovo sve što danas imam

tamara stojanović
Tamara se obojkom počela spontano baviti, a ljubav je došla kroz treninge i ekipna druženja, piše Dnevni avaz.

Otvorena vrata

- Odbojku sam zavoljela zahvaljujući mojoj prvoj trenerici Slavici, koja je prenijela svoju odbojkašku ljubav na mene. Nemoguće je zaboraviti veliku tremu, koja je bila prisutna na mojim prvim treninzima. Odbojka mi je pružila gotovo sve što danas imam u životu, moje prijatelje prije svega, sportski odgoj, razna druženja i narvno dosta otvorenih vrata u drugim oblastima života -kaže Tamara, koja igra na pozciji dizača.

Smatra da su svi sportovi u BiH u nekoj mjeri zapostavljeni.

- Iskreno voljela bih da se ta situacija promijeni, jer naša država ima jako kvalitetne sportaše čiji rad osporavaju upravo principi i nedostatak financija. Ima još mnogo tih nedostajanja kada je sport u pitanju - mišljenja je mlada odbojkašica, kojoj je najdraža zlatna medalja za pionirke, koju je osvojila dok je nosila dres OK Slavija iz Istočnog Sarajeva.

Njen sadašnji klub SOK Mostar trenutno zauzima prvo mjesto i sigurno korača prema povratku u najviši rang bh. natjecanja.

- Cilj mog kluba je povratak u Premijer ligu BiH, a što se mene tiče, mogu samo reći da uvijek može i mora bolje - naglašava Stojanović, koja je inače studentica druge godine novinarstva na Filozofskom fakultetu u Mostaru.

Uvijek se može naučiti

Tamara voli pjevati, ali i s pozorornošću prati druge sportove.

- Često znam otići na nogometne i rukometne, a ponekad i košarkaške utakmice. Umaraju me iste stvari i priče. Volim da je sve drukčije i ako je moguće da su osobe drukčije, jer uvijek se može naučiti nešto novo, pa čak i od onih koji su lošiji - ističe Tamara, kojoj je omiljeni sportaš prvi reket svijeta, Novak Đoković .

Bez naglih odricanja

Mlada odbojkašica mostarskog kluba zbog svoje vitke linije, privlači mnoge muškarce.

- U prirodi sporta je da izgledate vitko. Redovno treniranje i ishrana, u normalim granicama bez nekih naglih odricanja, to je moj recept. Svakoj ženi prijaju komplimenti, pa i meni , naročito kada su iskreni - kaže 21-godišnja Stojanović.

Naša sugovornica mladima poručuje da se ne osvrću na komentare drugih, da trče za svojim snovima, kakvi god oni bili, jer ako će zbog toga biti sretni, pronašli su smisao života.