Talentirana Čitlučanka Irena Prga na turnirima ostvarila niz od čak 15 uzastopnih pobjeda

...reći da taj klub spada među najuspješnije  karatske klubove u Bosni i Hercegovini i Republici Hrvatskoj gdje se također natječe pod istim imenom.

Mnogi članovi Karate kluba Hercegovine postali su prvaci Hrvatske u svojim kategorijama i branili boje hrvatske reprezentacije na Europskim u Svjetskim prvenstvima. 

Među sadašnjim mladim vrlo uspješnim čitlučkim zaljubljenicima u taj borilački sport, posebno ističemo 13-godišnju učenicu Irenu Prga, koja se karateom bavi od svoje osme godine, jer je postigla zadivljujuće rezultate i okitila se naslovom najtrofejnije učenice KK Hercegovina.

Uzorak Slike

Kako smo doznali od njezinih trenera Josipa Primorca i Dalibora Vučića, Irena je na turnirima u RH i BiH tijekom 2008. i 2009. godine u kategoriji učenica do 40 kg ostvarila nevjerojatan niz od čak 15 uzastopnih pobjeda i bez ijednog poraza. Tako je 2008. godine prvo mjesto i zlatne medalje u svojoj kategoriji osvojila na turnirima : Metković Openu, Cro Open u Splitu, Zlatnom pojasu Dalmacije u Vodicama, Ljubuški kupu i Rijeka kupu, a u 2009. godini zlatnim se kolajnama okitila na: Prvenstvu hrvatske u Čakovcu, Zlatnom pojasu Dalmacije u Vodicama, Croatia kupu u Zagrebu, Hercegovina Openu u Š. Bijegu, Ljubuškom kupu, Božićnom kupu u Susedgradu, Kupu Jadrana u Splitu, 16. memorijalnom karate kupu u Slavonskom Brodu, Međugorje Openu i Karate Openu u Kaštelima.

Kažimo i to da su članovi Karate kluba Hercegovina iz Čitluka u prošloj godini osvojili više od 100 odličja na različitim natjecanjima u domovini i inozemstvu. Uz već spomenutu Irenu Prga, treba istaknuti i Morenu Marinčić, koja je nastupala za hrvatsku reprezentaciju na Svjetskom kadetskom prvenstvu u Maroku, te Martinu Jarkić, kadetsku prvakinju Hrvatske.

Uzorak Slike

Od dvojice trenera smo doznali da su članovi KK Hercegovina na Prvenstvu Hrvatske postigli slijedeće rezultate: Prva mjesta i zlatne medalje osvojili su : kadetkinja Martina Jarkić, učenica Irena Prga i učenik Mario Pehar. Srebrnim medaljama okitili su se: kadetkinja Morena Marinčić te mlađe kadetkinje Kristina Zovko i Brigitta Sivrić, a treće mjesto i brončane medalje: juniorka Martina Jarkić, kadetkinja Magdalena Sivrić i mlađi kadet Ivan Pervan.

Mile PAVLOVIĆ/BROTNJO.INFO