Švedska taekwondoašica hrvatskih korijena suspendirana

Nikita Glasnović ,  taekwondoašica
Švedska taekwondoašica hrvatskih korijena Nikita Glasnović (22) željela bi početi nastupati za Hrvatsku umjesto za Švedsku, javljaju tamošnji mediji. Glasnović je objavila kako joj je Hrvatska ponudila bolje uvjete nego bogata skandinavska država.

Glasnović je Švedsku predstavljala na Olimpijskim igrama 2016. u Riu te na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu. No...

- Hrvatska mi nudi podršku, pravu karijeru. Bilo bi mi jako teško financirati svoj put na Olimpijske igre (u Tokiju 2020., op.ur.) - požalila se za Sydsvenskan.

Kako kaže, da bi financirala svoje sportske troškove, Glasnović je prisiljena raditi kao konobarica. Odbija navode Švedskog taekwondo saveza da su joj isplaćivali mnogo novca. Savez ju je i suspendirao. Potvrdili su da su primili zahtjev Hrvatskog taekwondo saveza da promijeni državu za koju nastupa, što nazivaju 'teškim udarcem u trbuh'.

Glasnović je rođena u Švedskoj i cijeli život živi ondje. Roditelji su joj rođeni u Hrvatskoj i, kako kaže, i tamo se osjeća kao kod kuće. Na Olimpijadi u Riu se borila za broncu, ovog ljeta je osvojila broncu na Svjetskom prvenstvu, a 2016. srebro na Europskom prvenstvu.