Strani ulagač šansa sa Sportsku dvoranu u Mostaru?

Gradska dvorana
Priča o sportskoj dvorani ispričana je tko zna koliko puta. Gradska sportska dvorana započeta osamdesetih godina prošlog stoljeća još uvijek je u izgradnji, i kako sada stvari stoje neće u nekoj bližoj budućnosti ugledati svjetlo dana.
Ruku na srce grad Mostar i nije u stanju sam završiti tu investiciju, a i ono što je do sada izgrađeno polako propada. Iz proračuna Mostara ne može se izgraditi jedan tako veliki i kapitalan projekt, te je nužno tražiti druga rješenja.
Ovih dana se pojavila priča da postoji strani ulagač koji je spreman dovršiti izgradnju sportske dvorane. Ako je to istina, a naš izvor nam je potvrdio da je priča ozbiljna onda bi to bila sjajna vijest za sportski Mostar.

Mostar je grad sporta. Mostar je i grad prvaka, a svaki osvojen naslov u dvoranskom sportu vrijedan je puno više od onih koje osvoje klubovi u okruženju koji imaju normalne uvjete za treniranje i igranje utakmica.

Mostar je takav kakav jeste, i bez te sportske dvorane dao je prvake i osvajače Kupa BiH u rukometu, košarci i futsalu. Danas možemo samo nagađati koliko bi još titula došlo u grad na Neretvi da sportaši na raspolaganju imaju tu sportsku dvoranu.

Vijest o postojanju ulagača koji bi završili Gradsku dvoranu sasvim sigurno bi obradovala sve prijatelje sporta u Mostaru. To bi konačno bilo i svjetlo na kraju tunela kroz koji godinama prolazi dvoranski sport u središtu Hercegovine. Koliko je ova priča ozbiljna saznat će se vrlo brzo, i ako se pokaže da je istinita iskreno se nadamo da će se naći zajednički jezik s vlastodršcima u Mostaru.

Dvorana bi Mostaru značila puno toga. Dvorana bi donijela i nova radna mjesta, dvorana bi djecu Mostara odvuku s opasnih ulica punih poroka, i na koncu dvorana bi značila nove titule u gradu prvaka.

HERCEGOVINA.info