Stotinjak biciklista iz pet zemalja na nedjeljnom maratonu na Gorancima

Goranci, utrka, biciklisti
...„XCM Herzegovina 2016" koji će se održati u nedjelju, 11. rujna, na Gorancima iznad Mostara.

Organizatori ove sportske manifestacije su Udruga za promociju biciklizma „Hercegovina Bicikl" i Biciklistički savez BiH, u suradnji s Biciklističkim klubom Mostar i Udrugom "Herzegovina Outdoor".

Zbog atraktivnosti natjecanja, XC maraton postavljen je na području Goranaca, planine Čabulje, Vrda i Raške gore na kružnoj stazi dužine 31 km. Elite natjecatelji će voziti dva kruga, dok ostale kategorije. kao i rekreativni biciklisti, vozit će jedan krug.

Okupljanje i revijalni start bit će ispred Konobe „Goranci" u 12 sati, a startno-ciljna ravnina bit će postavljena na platou Goranaca.

Za najbolje na utrci predviđen je bogat novčani nagradni fond.

Nakon utrke predviđeno je sadržajan zabavni program uz hranu i piće.

Utrka je ujedno i Državno prvenstvo BiH u XC maratonu, a najbolji vozači dobit će i međunarodne UCI bodove. Utrka je i rekreativnog karaktera, što znači da je mogu, osim licenciranih vozača, voziti rekreativci. Prijave za sudjelovanje na utrci primaju se i na dan utrke.

Pokrovitelji utrke su Turistička zajednica HNŽ-a, Sportski savez Grada Mostara, Konoba „Goranci" te agencija Shift Brand Design.

Zlatni sponzor utrke je Unicredit banka, srebreni Satelit Međugorje, a brončani Nekretnineinn

Utrku su pomogli i tvrtke GumaM, Capriolo, Spark, Eronet,, Fortuna, Restoran Karting klub, Screenfire, GBT, EuroCompany99, Bernina, zatim HGSS, te MUP HNŽ-a.