FOTO  STK Mostar osvojio Kup BiH

STK Mostar

Stk Mostar je brijantno igrom osvojio po 4.put ovo veliko natjecanje,pa krenimo redom .Prvo je u polufinalu nakon izvrsne borbe pobjeđena ekipa Stk Aladže-Sarajevo,da bi u finalu pobjedili lakše nego se očekivalo višestruke prvake BiH ekipu Stk Vogošće rezultatom 3:1.Briljantne partije i sve pobjede ostvario je najbolji igrač Stk Mostara Dragutin Šurbek mlađi koje je jučer pokazao da je prava legenda ovog sporta i apsolutni vladar.

Jako mi je lijepo u ovom klubu i u ovom gradu.Ljudi su veoma susretljivi i osjećam se kao u svom domu.Nadalje bih još volio nakon ovog 4. po redu osvojenog kupa da sezonu zaključimo i sa 4. titulom u prvenstvu i naravno nadam se daljnjoj suradnji sa veoma dobrim ljudima i suigračima iz ovog kluba poručio je Dragutin Šurbek.

Uz Šurbeka ekipu do titule su predvodili Adnan Šehić, Marko Vučijak,Toni Vranjić i Filip Palameta uz asistenciju trenera kluba Danijela Berezovskog.Veoma hvale vrijedan rezultat ostvarile su i cure Stk Mostara u sasatavu (Iva Knezović,Maja Vranjić,Alemka Hasečić,Leonarda Pušić i Sara Miljko) osvojivši srebrenu medalju što je za njih najveći rezultat u povjesti kluba.U polufinalu su pobijedili ekipu Stk Hašim Spahić- Ilijaš,da bi u finalu morali stisnuti ruku pobjednicama ekipi Stk Spin 2012 iz Sarajeva.

Evo vidite da se ovaj uspjeh nekako poklopio sa 9.godišnjicom obnavljanja rada kluba i da smo uspjeli osvojiti čak 7. prestižni trofej što je ravno velikom podvigu u ovakvom kratkom periodu.Čestitam svojim igračima i trenerima koji su pokazali maksimalnu borbenost,a mi se okrećemo prvenstvu BIH gdje smo trenutno vodeća ekipa 2 kola prije kraja i startamo sa 1.pozicije u plej offu.Nadam se da ćemo osvojiti još jednu tituliu prvaka BiH te tako postati jedna od najuspješnih ekipa u ovoj državi po broju titula.Hvala svim ljudima koji pomažu ovaj klub i mogu sa sigurnošću reći da ćemo se boriti i opravdati uložena sredstva poručio je predsjednik kluba Dragan Palameta.