FOTO  STK HT ERONET Mostar po šesti put u posljednjih sedam godina osvojio Kup BiH

STK Mostar
U prepunoj stolnoteniskoj dvorani kluba na Rudniku je odigrana završnica Kupa Bosne i Hercegovine za žene i muškarce. Obe ekipe STK "HT ERONET" Mostara okitile su se medaljama. Ženska ekipa STK "HT ERONET" Mostara je poražena u polufinalu od kasnije osvajačica STK "Prijedor" iz Prijedora što je vrhunski rezultat ove mlade ekipe za koju su nastupile: Iva Knezović, Leonarda Pušić, Marija Šimunović, te trenerica i igračica Maja Vranjić.

Muška ekipa nastavlja ispisivati povijest osvojivši šesti Kup Bosne i Hercegovine u posljednjih sedam godina te tako postala najtrofejnija ekipa u gradu na Neretvi i moglo bi se reći i u cijeloj regiji što se tiče ovog lijepog sporta. U polufinalu je sa laganih 3-0 nadigrana ekipa STK "Aladža" iz Sarajeva, dok je u finalu rezultatom 3-1 savladan veliki rival STK „"Vogošća" iz Vogošće.

Uz Dragutina Šurbeka koji je nepobjediv, sjajne igre pruža reprezentativac i ponovo prvi igrač na rang listi Bosne i Hercegovine Luka Matković, koji je u finalu zabilježio dvije pobjede među kojoj je i pobjeda nad kolegom iz reprezentacije i aktualnim državnim prvakom Arminom Aličićem.

"Dugo smo se pripremali za ovaj događaj i na kraju nam se sve isplatilo. Prije svega hvala igračima koji su pružili odličnu igru i bili na visini zadatka, a posebno hvala upravi i stručnom stožeru koji su nemilosrdno pomagali. Za moje igrače i mene nema pauze, jer već naredni vikend nas očekuje meč polufinala play off-a za prvaka države, gdje igramo protiv STK "Aladža" iz Sarajeva". Rekao je mladi i perspektivni trener Toni Vranjić.
Za ekipu STK "HT ERONET" Mostar nastupili su: Dragutin Šurbek, Luka Matković, Adnan Šehić, Marko Vučijak, Filip Palameta i trener Toni Vranjić.
"Presretan sam nakon svega ovoga. Cijele godine smo mukotrpno radili kao uprava kako bi privukli sponzore koji će prepoznati naš klub koji ima svoj kredibilitet u cijeloj Bosni i Hercegovini i regiji. To su prepoznali ljudi iz HT ERONETA i hvala im na svemu. Nadamo se dugogodišnjoj suradnji i nastavku dobrih rezultata ovog kluba. Čestitao bih treneru, igračima muške i ženske ekipe, roditeljima naših igrača kao i svima koji pomažu našem klubu" riječi su predsjednika kluba Dragana Palamete.