FOTOStefan Stefanović pobjednik Prve međunarodne biciklističke utrke kroz Hercegovinu

Stefan Stefanović pobjednik Prve međunarodne biciklističke utrke kroz Hercegovinu
Stefan Stefanović iz Biciklističkog kluba Borac iz Čačka pobjednik je Prve međunarodne biciklističke cestovne utrke "Hercegovina Classic 2014" koja se u dužini od 164 kilometra vozila na području Hercegovine. Stefanović je spomenutu dionicu prešao za 4 sati, 14 minuta i 50 sekundi, ostavivši iz sebe klupskog kolegu Gorana Antonijevića za skoro devet minuta.. Treći je ciljem prošao Josip Čerkez iz Biciklističkog kluba Mostar s istim zaostatkom kao i drugoplasirani.

Kod žena je najbrža bila Maja Perinović iz Biciklističkog kluba Zadar, drugo mjesto osvojila je Lejla Tanovićć iz BK Puls, a treće Claudia Carceroni, supruga francuskog veleposlanika u BiH Rollanda Gillesa, koji je također sudjelovao u utrci i osvojio drugo mjesto u kategoriji Masters B.

Prvoplasirani na utrci, osim pokala i odličja, dobili su vrijedne novčane nagrade u ukupnom u iznosu od 1500 eura. 

Na utrci je sudjelovalo oko 100 biciklista iz šest zemalja, a organizirali su je Biciklistički klub Mostar, Udruga za promociju biciklizma Hercegovina Bike, te Biciklistički savez BiH.

"Izuzetno smo ponosni što smo organizirali ovaj događaj. Organizacija je bila vrlo zahtjevna i uključivala je oko 200 osoba.. Ponosni smo što je ova regija od od danas ucrtana i na cestovnoj biciklističkoj karti Europe", kazao je predsjednik BK Mostara Toni Zorić, koji je zahvalilo svim tvrtkama i institucijama koje su prepoznale značaj ovog događaja, a posebice Elektroprivredi HZ HB, te tvrtkama Apolo d.o.o. Mostar, Satelit - tbm HB Međugorje, Bavariji, kao i Japanskoj razvojnoj agenciji (JICA), koja je bila glavni pokrovitelj utrke.

Utrka kroz Hercegovinu bodovala se i za Premijer ligu i u njoj su sudjelovati licencirani biciklisti. S obzirom na više biciklističkih kategorija, utrka je imala četiri cilja i to u Posušju, Grudama, Čapljini i Mostaru.

U sklopu utrke bio je upriličen prigodni program i to mini sajam bicikla i biciklističke opreme, kao i glazbeno-plesni program ispred Tržnog centra Mepas Mall.
Na startu utrke nazočnima se obratio gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić istaknuvši kako Mostar i Hercegovina sve više postaju prepoznatljiva biciklistička destinacija. Izrazio je zadovoljstvo što je Mostar bio domaćin ovog događaja te je poželio da utrka postane tradicionalna te nezaobilazna u međunarodnom biciklističkom kalendaru.

Prije samom početka utrke upriličena je minuta šutnje za sve stradale u poplavama koje su pogodile BiH i susjedne zemlje.

Osim spomenutih, utrku su još podržali: Agram, Grafotisak Grude, Hrvatska pošta Mostar, Shift Brand Design, Restoran "Romanca", GumaM, Putovi d.o.o. Grude, hotel "Bevanda" i Violeta; te pokrovitelji: Tržni centar Mepas Mall, Sportski savez Grada Mostara, te općine Posušje i Grude.

Službena voda utrke bila je je Radenska, a partneri utrke:, , BK 'Grude', MUP ŽZH, MUP HNŽ, HGSS, Mostarske mažoretkinje, Športski plesni klub Erigo-D ,Foto studio Rezo. BK 'Široki', HBK 'Drinovci', BK 'Pony' i BK 'Ljubuški'