FOTO  Stefan Stefanović pobjednik Prve međunarodne biciklističke utrke kroz Hercegovinu

biciklistički klub Mostar, Stefan Stefanović
Stefanović je spomenutu dionicu prešao za 4 sati, 14 minuta i 50 sekundi, ostavivši iz sebe klupskog kolegu Gorana Antonijevića za skoro devet minuta.. Treći je ciljem prošao Josip Čerkez iz Biciklističkog kluba Mostar s istim zaostatkom kao i drugoplasirani.

Kod žena je najbrža bila Maja Perinović iz Biciklističkog kluba Zadar, drugo mjesto osvojila je Lejla Tanovićć iz BK Puls, a treće Claudia Carceroni, supruga francuskog veleposlanika u BiH Rollanda Gillesa, koji je također sudjelovao u utrci i osvojio drugo mjesto u kategoriji Masters B.

Prvoplasirani na utrci, osim pokala i odličja, dobili su vrijedne novčane nagrade u ukupnom u iznosu od 1500 eura. 

Na utrci je sudjelovalo oko 100 biciklista iz šest zemalja, a organizirali su je Biciklistički klub Mostar, Udruga za promociju biciklizma Hercegovina Bike, te Biciklistički savez BiH.

"Izuzetno smo ponosni što smo organizirali ovaj događaj. Organizacija je bila vrlo zahtjevna i uključivala je oko 200 osoba.. Ponosni smo što je ova regija od od danas ucrtana i na cestovnoj biciklističkoj karti Europe", kazao je predsjednik BK Mostara Toni Zorić, koji je zahvalilo svim tvrtkama i institucijama koje su prepoznale značaj ovog događaja, a posebice Elektroprivredi HZ HB, te tvrtkama Apolo d.o.o. Mostar, Satelit - tbm HB Međugorje, Bavariji, kao i Japanskoj razvojnoj agenciji (JICA), koja je bila glavni pokrovitelj utrke.

Utrka kroz Hercegovinu bodovala se i za Premijer ligu i u njoj su sudjelovati licencirani biciklisti. S obzirom na više biciklističkih kategorija, utrka je imala četiri cilja i to u Posušju, Grudama, Čapljini i Mostaru.

U sklopu utrke bio je upriličen prigodni program i to mini sajam bicikla i biciklističke opreme, kao i glazbeno-plesni program ispred Tržnog centra Mepas Mall.
Na startu utrke nazočnima se obratio gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić istaknuvši kako Mostar i Hercegovina sve više postaju prepoznatljiva biciklistička destinacija. Izrazio je zadovoljstvo što je Mostar bio domaćin ovog događaja te je poželio da utrka postane tradicionalna te nezaobilazna u međunarodnom biciklističkom kalendaru.

Prije samom početka utrke upriličena je minuta šutnje za sve stradale u poplavama koje su pogodile BiH i susjedne zemlje.

Osim spomenutih, utrku su još podržali: Agram, Grafotisak Grude, Hrvatska pošta Mostar, Shift Brand Design, Restoran "Romanca", GumaM, Putovi d.o.o. Grude, hotel "Bevanda" i Violeta; te pokrovitelji: Tržni centar Mepas Mall, Sportski savez Grada Mostara, te općine Posušje i Grude.

Službena voda utrke bila je je Radenska, a partneri utrke:, , BK 'Grude', MUP ŽZH, MUP HNŽ, HGSS, Mostarske mažoretkinje, Športski plesni klub Erigo-D ,Foto studio Rezo. BK 'Široki', HBK 'Drinovci', BK 'Pony' i BK 'Ljubuški'