Srebrna i brončana medalja za sjajne mažoretkinje

Zadovoljna voditeljica

Mažoretkinje su srebrnu medalju osvojile u kategoriji "duo juniorke štap", a brončana medalja zasjala je u kategoriji "polo juniorka pompon". Što se tiče ostalih kategorija u kojima su se djevojke natjecale, zabilježeni su odlični rezultati te 4., 5. i 6. mjesta ovisno o kategoriji u kojoj su nastupale.

- Ove smo godine imali mnogo novih cura kojima je ovo prvo natjecanje i koje su nastupale u brojnim kategorijama, kazala je Anja Puhalo, voditeljica mostarskih mažoretkinja.

Upravo te nove djevojke pokazale su veliko zalaganje i trud te postigle odlične rezultate i još jednom dokazale uspjeh mostarskih mažoretkinja na prestižnom europskom natjecanju u Francuskoj.

- Zadovoljna sam uspjehom djevojaka koje su nastupile i uistinu dale sve od sebe kako bi postigle dobre rezultate, kazala je Puhalo.

Kako su mažoretkinje na državnom natjecanju zasjele na tronu, tako su natjecanjem u Francuskoj u jakoj konkurenciji s brojnim zemljama kao što su Španjolska, Slovenija, Mađarska, Hrvatska, Srbija, Rumunjska, Crna Gora te ostale, još jednom dokazale uspjeh svog kluba koji na svakom natjecanju osvoji mnogo nagrada i medalja što je upravo motiv za daljini rad i još bolje uvježbavanje koreografija.
- Nadam se kako će djevojke nastaviti raditi punim tempom te se pripremati za nadolazeća natjecanja koja nas očekuju u novoj sezoni, kazala je Puhalo.
Nova sezona tako započinje, a rad kluba nastavlja se i dalje uz velik broj novih članica kojima je ovo europsko natjecanje zapravo prvo natjecanje na kojem su nastupale i pokazale uistinu veliki talent koji imaju, kao i sve svoje vještine koje su potrebne za uspjeh u ovom sportu.

Iako Puhalo ističe da rezultati natjecanja mogu biti bolji s obzirom na dosadašnje rezultate, svoje zadovoljstvo osvojenim nagradama ne sakriva upravo radi mlade postave koja je nastupila.

Nastavak aktivnosti

No, sada su pred mostarskim mažoretkinjama ostala natjecanja i nastupi koji su uistinu brojni. Tako će osim natjecanja obaviti i upis novih članica koji će se održati idući tjedan te u svoje redove primiti još mladih mažoretkinja koje se žele baviti ovom aktivnošću. Osim upisa mažoretkinje će također održati svoj tradicionalni koncert.

Piše: Ljubica Grubišić / Dnevni list