FOTO  Sportske igre mladih posjetile djevojčice i dječake u Livnu

Livno, igre mladih
U sportskoj dvorani "Dalibor Perković Dali" i dvorani ŠUP djevojčice i dječaci imali su priliku natjecati se u malom nogometu, uličnoj košarci, odbojci, tenisu i stonom tenisu u dvije starosne kategorije 2000. godište i mlađi te 2004. godište i mlađi.

Natjecanja su počela ranim jutarnjim satima, a terenima je vladala fair igra i dobra zabava.

Anđela Brčić iz pobjedničke ekipe OK Troglav je rekla da jedva čeka druženje u Sarajevu: "Utakmica nije bila teška i jako smo sretno zbog današnje pobjede. Radujemo se dolasku na završnicu u Sarajevu."

U Livnu su se natjecali dječaci i djevojčice sa područja cijele općine, a pobjednici regionalnih natjecanja  iz 28 bh. gradova imat će priliku doputovati na finalno natjecanje u Sarajevo od 18. do 22. kolovoza.

"I ove godine od Igara mladih očekujemo da budu festival mladosti, prijateljstva i fair playa. Djevojčice i dječake u Sarajevu očekuju natjecanja, ali i dobra zabava, puno smijeha i zabave.", rekla je Naida Pekmezović, PR menadžer Sportskih igara mladih.

Tolerancija, razumijevanje, poštovanje, strpljenje, prijateljstvo, sve su elementi fair playa koji vodi do uspjeha. U saradnji sa Košarkaškim savezom Bosne i Hercegovine, uz finansijsku podršku USAID-a, Igre i ove godine širom BiH promoviraju projekat 'Fer igra za fer djetinjstvo'.

Nakon održanih Igara u Livnu slijedi druženje i natjecanje u Bugojnu i Travniku. Svi zainteresirani se još uvijek mogu u potpunosti besplatno pridružiti Igrama putem www.igremladih.ba ili putem broja telefona 033 711 930 i na taj način biti dio najljepše sportske priče.