FOTO  ŠPK Zrinjski organizator Državnog prvenstva u modernim plesovima BiH

ŠPK Zrinjski

...koji nakratko postaje prijestolnica plesa za sve one koji žele biti najbolji te na temelju ostvarenih rezultata plasirati se na svjetska natjecanja.
U organizaciji Saveza modernih plesova u Bosni i Hercegovini te tehničkog realizatora Športskog plesnog kluba Zrinjski, održat će se Državno prvenstvo BiH u modernim plesovima 2018.

Prvenstvo će se odvijati u Hrvatskom Domu Herceg Stjepan Kosača, a organizatori ne kriju oduševljenje što su po prvi puta, upravo oni odabrani da dovedu najbolje od plesne scene Bosne i Hercegovine u Mostar i organiziraju ovu veliku manifestaciju. U subotu će se odvijati Performing Arts plesne discipline, dok je nedjelja rezervirana za Street plesove i plesove u paru.

Državno prvenstvo je ujedno i kvalifikacija za odlazak na Europsko i Svjetsko prvenstvo, a Savez modernih plesova BiH (SMPuBiH) se može pohvaliti sada već brojnim medaljama osvojenim na tim natjecanjima te plesačima koji iz godine u godinu osvajaju uspješne nagrade poput onih da su izabrani za najuspješnije sportiste Bosne i Hercegovine u 2017. godini. Ples je zahvaljujući predstavnicima ovog saveza postao ozbiljan konkurent mnogim sportovima. SMPuBiH dio je najveće svjetske organizacije - International Dance Organization (IDO) po čijim se pravilima odvija prvenstvo, a vrhunske plesne koreografije, njihovu tehniku, vještine i kreativnost ocjenjivat će međunarodne IDO sudije.

Ceremonija svečanog otvorenja natjecanja održat će se u subotu, 16.06.2018. u 18h, kada će se publici obratiti predstavnici institucija iz Grada Mostara, a nakon nje slijedi poslastica večeri - finale juniorskih i odraslih kategorija u Performing Arts disciplinama, koje preporučamo svim ljubiteljima plesne umjetnosti.
Osim Državnog Prvenstva, za sve klubove koji nisu članovi SMPuBiH, održava se i otvoreni festival te se organizatori zahvaljuju ostalim plesnim klubovima grada Mostara na podršci i prisustvovanju festivalu.

Prvenstvo na kojem sudjeluje preko 1000 plesača iz 25 BiH klubova kruna je plesne sezone te se organizatori zahvaljuju svima bez kojih ovako veliku manifestaciju ne bi bilo moguće organizirati, a to su: Grad Mostar, Sportski Savez grada Mostara, UniCredit Banka, Zagrebinspekt, Podravka, te restorani Gusar, Charisma, Calle Larga i Fast food Gladne oči.