FOTO  ŠPK Zrinjski na natjecanje put Italije

ŠPK Zrinjski, zumba, natjecanje
. Osnovan je 2009.godine na čelu s predsjednicom Marinom Čerkuč.
Proteklu sezonu su osvojili zlato u više kategorija na Kupu BiH, te na Državnom prvenstvu, i tako se plasirale na natjecanja izvan granica BiH, te su na Mediteran Best Dance osvojile zlato u 3 kategorije, a na Europskom prvenstvu u modernim plesovima u Mađarskoj ušle u polufinale, što je veliki uspjeh za našu zemlju, a za naš grad i klub još veći. Osim natjecanja, iza sebe imaju mnogobrojne plesne predstave, humanitarne predstave, kao i nastupe na kulturnim događajima.
Nesebičnost trenerica i sveukupno pomaganje sugrađana podiže ovaj klub na višu razinu. U tekućoj sezoni imaju više humanitarnih akcija kao što su : humanitarni Zumbathoni, sudjelovanje na projektima za potporu osoba sa Down Sindromom, jedan takav je i „Sunčana strana dlana", cijelogodišnje prikupljanje odjeće i hrane za potrebite u Mostaru i okolici, humanitarni turnir u organizaciji Medicinskog fakulteta i udruge Medicinar te mnogi drugi.

Na plesnom turniru Mediteran Pro Dance Challenge, otvorila se prilika za novo putovanje na Rimini Open Dance Fest u Italiji. Jedna od naših članica, Anja Blažević, osvojila je nagradu za putovanje na ovo natjecanje tako što je proglašena najboljom plesačicom turnira.
Među mnogom djecom Anja se od samog početka treniranja počela isticati kao vrlo talentirano dijete. Njezin trud i upornost, kao i zalaganje trenerica najprije Marine Čerkuč, potom sada Nine Marić izrodilo je mnogim uspjesima i odličnim rezultatima. Rezultati pokazuju kako je jedna od perspektivnih članica pred kojom je zasigurno uspješna buduća plesna karijera.

Nina Marić, Anjina trenerica i koreograf ističe : „Marljivost i uporan rad se definitivno isplate, te sam jako ponosna što će 10-godišnja djevojčica započeti svoju europsku karijeru. Jako je teško očekivati da se pokažu neki bolji rezultati s obzirom koliko se ulaže u sam ples u našoj državi. Ali postaje sve bolje i svake godine se penjemo stepenicu više. Pogotovo ako netko sa strane primjeti koliko je sati rada i truda uloženo u koreografiju. Zasada najveću podršku imamo od roditelja djece koji nesebično ulažu u daljnje treniranje. Idemo punog srca predstavljati naš Zrinjski i naš grad te se nadamo se da ćemo doći kući sa odličnim rezultatima."
U klubu najavljuju još rada do kraja sezone u vlastitoj organizaciji:
Slijedi tradicionalno obilježavanje 'Majčinog dana' već treću godinu za redom za. Ova plesna priredba održat će se 22.5.2014.g. u Maloj kazališnoj sceni HNK s početkom u 19 h. Cijena ulaznice je 3KM.

25.svibnja se pod vodstvom Marine Nožić održava humanitarni Zumbathon ,,Za tvoj korak prijatelju'' za Darija Perića,te pozivamo sve koji mogu da pomognu našem sugrađaninu. Ulaz 5KM.