SOK Mostar: Mostarke bez puno pojačanja u sezonu kreću iz Gradačca

SOK Mostar-Bihać
...međutim, ovoga puta bez značajnijeg prinosa klubova iz Hercegovine.

Pratili ih sa simpatijama

Iako su u dvije Premijer lige BiH četiri novaka, pod posebnom lupom bit će odbojkašice Mostara, kojima će to biti prva sezona u tom rangu natjecanja. Naime, ostali klubovi koji su izborili najviši rang - odbojkašice Jahorine, te odbojkaši Modriče i Lukavca već su igrali u elitnom društvu. Uz navedeno, kao zanimljivost vrijedi istaknuti kako će Mostarke biti i prva ekipa iz federalnog dijela Hercegovine u najvišem rangu. Mora se reći da je odbojkaška javnost u cjelini, sa simpatijama popratila uspjeh Mostara. E, sad, koliko će djevojke ostvariti, pokazat će sezona. Ono što je već poznato jest ždrijeb Premijer lige. Mostar starta protiv Kule u Gradačcu. Prva domaća utakmica bit će protiv Goražda u 2. kolu.

Sastav koji je izborio plasman u Premijer ligu ostaje na okupu, s iznimkom Ilijane Dugandžić koja je po drugi puta rekla zbogom odbojci.

- Željela sam dati doprinos da se barem jedan klub iz Hercegovine plasira u najviši rang, to smo ostvarile, pa je time moj angažman u Mostaru i zaključen, naglašava proslavljena internacionalka Ilijana Dugandžić.

Duga stanka za Mostarke protječe mirno, zasad je stigla Tamara Stojanović koja je slovila za najboljeg libera 1. lige RS-a, što znači da trener Darko Drmač ima veliko povjerenje u prošlogodišnju ekipu. Valja reći kako je drugi hercegovački klub Gacko dublje zavukao ruku u klupsku riznicu angažirajući dvije igračice iz inozemstva, Henrijetu Koula iz Kamerenuna i Marinu Kovalek iz Bjelorusije, te Bojanu Tešević iz HE na Drini. Planiraju li Gačanke napasti 1. mjesto do sada rezervirano za "vječnog" prvaka Bimal Jedinstvo, pokazat će vrijeme.

Zanimljiva je Jahorina

Kao zanimljivost vrijedi izdvojiti da je drugi novak u ligi, Jahorina, dovela čak šest novih igračica. Međutim, s iznimkom ‘dizača' Tamare Vrećo, koja je stigla iz bijeljinskog Radnika, ostale su mlade igračice iz okolnih klubova. Natjecanje u Premijer ligi odbojkašica startat će 6./7. listopada, a ligaški dio završit će koncem veljače iduće godine, nakon čega slijede završnica kupa, pa doigravanje za prvaka.

Vecernji list