SOK Mostar: Kraljice odbojke u Hercegovini

SOK Mostar, odbojka

Uvrijeme kada se muški klub jednostavno ugasio, odbojkašice su uspjele opstati i vrijednim radom došle su do odličnih rezultata. Igrale su i trenirale po raznim dvoranama, a tek kada su se ponovo vratile u dvoranu na Bijelom Brijegu našle su svoje mjesto pod sportskim suncem grada Mostara.

U proljetnom dijelu natjecanja Superlige Federacije BiH za žene prvo su na gostovanju svladale Čapljinu, a zatim su na svom parketu slavile i protiv Širokog Brijega, te tako postale istinske kraljice odbojke u Hercegovini.

Njihov domet nije samo Hercegovina, i slijedi pohod ka razigravanju za Premijer ligu BiH. Prvi korak ka tom cilju je četvratak i utakmica protiv Viteza koji je trenutno drugoplasirana ekipa na ljestvici Superlige Federacije BiH za žene, dok su odbojkašice Mostara treće sa dva boda zaostatka.

Podsjećamo prve dvije ekipe Superlige Federacije BiH izborit će plasman u razigravanje za najveći rang natjecanja u BiH.

Da bi odbojkašice Mostara to postigle treba im i potpora navijača. Utakmica u četvrtak je prava prigoda za doći u dvoranu na Bijelom Brijegu i pomoći odbojkašicama Mostara da lakše ostvare svoj cilj.

Odbojka je sport koji treba Mostaru i zato ljubitelji ovog prelijepog sporta izdvojite par sati, te dođite u četvratk podržati odbojkašice Mostara, one će se sigurno odužiti dobrom i požrtvovanom igrom.

Utakmica SOK Mostar-OK Vitez igra se s početkom u 16. sati i 30. minuta u četvrtak u dvorani na Bijelom Brijegu.

HERCEGOVINA.info