SOK Mostar: Kraljice Hercegovačke odbojke na putu u veći rang

SOK Mostar-OK Troglav

Sportova i sportskih kolektiva je svakim danom sve više, a kvalitete je sve manje i manje. Dokaz tome su prazne tribine dvorane na Bijelom Brijegu bez obzira tko i protiv koga igra. Nekada su se gledatelji brojali u tisućama, a danas u desecima, i uglavnom su to isti ljudi koji prate sve sportove.

Ipak da sve nije tako crno kao u uvodu pobrinule su se odbojkašice SOK Mostar koje su sasvim sigurno sportska priča ove sezone u Mostaru. U nekoliko navrata smo pisali o odbojkašicama Mostara koji su napokon pronašle svoje mjesto u dvorani na Bijelom Brijegu nakon nekoliko sezona igranja u neuvjetnoj dvorani u Egipatskom selu. Prelaskom na Bijeli Brijeg porastao je interes za odbojku, a odbojkašice Mostara zaredale su sa dobrim igrama i pobjedama. Rezultat toga je dobro popunjena dvorana kada u njoj igraju odbojkašice, i sukladno tome odbojka je trenutno hit među dvoranskim sportovima u Mostaru.

Odbojkašice Mostara su na pravom putu da se plasiraju u najveći rang natjecanja, a gledajući njihove utakmice to su apsolutno i zaslužile. Usuđjujemo se reći da odbojkašice Mostara od svih klubova u Hercegovini imaju najslabije uvjete, ali svojim radom i zalaganjem sve to nadoknađuju, i na parktu su pokazale da su apsolutne kraljice ženske odbojke u Hercegovini.

Nakon 5. odigranih kola odbojkašice Mostara su druge na ljestvici, a u dosadašnjem dijelu prvenstva svladale se Široki Brijeg, Čapljinu i Troglov, i s pravom nose titulu Hercegovačkih kraljica odbojke.

Odbojkaška priča traje i iskreno se nadamo da će trajati još dugo, te da će odbojkašice Mostara već od naredne sezone igrati prvu ligu u koju po kvaliteti i pripadaju.

HERCEGOVINA.info