FOTO  Slavko Lasić TK Zrinjski pojedinačni državni prvak u tavli

tk zrinjski, tavla klub Zrinjski, tavla

 Prvenstvo se održavalo u salonu tržnog centra Megamarket u mostarskom naselju Zalik u organizaciji Tavla saveza BiH i kluba domaćina.

Prvenstvo su otvorili predsjednik sportskog saveza grada Mostara Hasan Šišić i ministar obrazovanja ,znanosti,kulture i sporta Hecegovačko-neretvanske županije Rašid Hadžović.  Turnir se igrao dva dana po švicarskom sistemu od 11 kola.

Na ovom državnom prvenstvu sudjelovalo je 114 igrača iz 14 klubova iz cijele Bosne i Hercegovine. Najmlađi natjecatelj na ovom turniru ima 14 godina i dolazi iz Donjeg Vakufa, dok najstariji natjecatelj ima 73 godine i dolazi iz Konjica.

Prvo mjesto osvjio je Slavko Lasić -Slavo igrač TK Zrinjski Mostar, drugo mjesto je pripalo Amelu Omeragiću TK Vatrogasac Donji Vakuf , treće mjesto je Dževad Hindić TK Tako Konjic. Četvrto i peto mjesto je pripalo igračima TK Bijelopoljac Emiru Slipičeviću i Salemu Bečiću.

Prvi pet igrača od predsjednika TK Stari grad Damira-Dade Batlaka dobilo je novčane nagrade, pehare, plakete i prigodne darove. Vidno umorni šampion Slavo Lasić poslije dva dana napornog igranja zahvalio se na podršci suigračima iz TK Zrinjski sa kojim je prošle godine osvjio i ekipnu titulu.

Slavo se zahvalio organizatoru na uspješnoj organizaciji prvenstva .Na kraju gospodin Batlak se zahvalio mnogobrojnim medijima na praćenju prvenstva ,zahvalio se i svim sponzorima koji su pomogli da se održi ovo prvenstvo.I na kraj zahvalio se svim igračima na sudjelovanju i najavio novo druženje tavlaša u svibnju u Sarajvu na III rejting turniru u organizaciji TK Vratnik