Skandalozno: SOK Mostar polufinale doigravanja za plasman u Premier ligu mora igrati na Uskrs?

sok mostar.ok goražde
Studentice će u posljednjem kolu Superlige FBiH skupina jug gostovati kod ekipa OK Novi Grad, a utakmice je na rasporedu u nedjelju u 12 sati.

Susret je ovo koji nema rezultatski značaj, jer je SOK Mostar osigurao drugo mjesto, dok će OK Novi Grad sezonu završili na šestoj poziciji.

Protivnik SOK Mostar u polufinalu doigravanja za plasman u Premier ligu je ŽOK Gračanica, najbolja ekipa u Superligi FBiH skupina sjever. Ždrijebom u Odbojkaškom savezu za domaćina prve utakmice određen je ŽOK Gračanica, a uzvrat se igra u Mostaru.

ŽOK Gračanica je kao termin odigravanja odredio nedjelju 27. ožujka, kada katolici slave Uskrs, najveći blagdan kojim se slavi Isusovo uskrsnuće. Krajnje nekorektno ponašanje odgovornih ljudi u ŽOK Gračanica, ali i čelnika Odbojkaškog saveza FBiH.

Hoće li se u slijedećim danima nešto promijeniti i odbojkaški predstavnici doći do zdravog razuma ostaje da vidimo, ali i sama činjenica kako se u BiH ponovno zanemaruje jednog od temeljnih ljudskih prava, pravo na vjeru govori dovoljno sama za sebe.

Iz SOK Mostar neće pristati na odigravanje utakmice za blagdan Uskrsa, te postoji mogućnosti kako će se ŽOK Gračanica plasirati u finale doigravanja bez borbe.

pogled.ba