Širokobriježani na Neretvanskom maratonu lađa

neretva ladjari, maraton, Neretva, maraton lađa, lađari, Metković, lađari, Čeljevo, maraton lađa, lađari, Metković, maraton lađa, Metković, Ploče

Održava se jednom godišnje, druge subote u kolovozu, na relaciji Metković - Ploče dugoj 22 500 metara,  pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske. Po gledanosti, Maraton lađa jedan je od najvećih događaja u Hrvatskoj, a ujedno i turistički spektakl i atrakcija. Uživo ga gleda nekoliko desetaka tisuća gledatelja na cijeloj ruti.

Po prvi put ove godine, točnije 14.08. u 17 sati kada se i održava ovaj prestižni maraton, nastupit će i ekipa sa Širokog Brijega, zajedno sa ekipom Matijevići iz općine Kula Norinska u blizini Metkovića, pod zajedničkim nazivom „Široki Brijeg i Matijevići“. Ekipu Širokog čine sljedeći momci: Ivan Barbarić (vođa ekipe), Ivo Šušak, Mirko Lovrić, Mario Prskalo, Slaven Šušak, Milan Prskalo, Žare Kraljević, Jure Lovrić, Ivan Mandić, Ivan Pušić, Zoran Lasić, Velimir Lasić i Filip Lovrić.  Ekipa je nažalost jako kasno doznala da će nastupiti na maratonu, nakon što je jedna od ekipa odustala, te su do sada uspjeli odraditi tek 6 treninga. Treninzi se odvijaju u selu Matijevići na rijeci Neretvi, koji su im i ustupili svoju lađu i vesla, te par svojih iskusnih veslača. Unatoč jako malom broju treninga u odnosu na druge ekipe i bez ikakvog ranijeg iskustva, širokobriježani su na kvalifikacijama za startne pozicije u Opuzenu ostvarili odlično 20. vrijeme od 35 ekipa, koliko ih sudjeluje u ovogodišnjem maratonu.

Valja istaknuti i nastup na nedavno održanom Kupu Kneza Domagoja u Vidu, gdje su osvojili 4. mjesto. Iako su doživjeli dva poraza, veseli činjenica da su dokazali da se mogu dostojno nositi i sa puno iskusnijim i uigranijim ekipama, te su nijanse odlučivale u utrci za 3. mjesto.

Ekipa je zadovoljna s napretkom u ovako kratkom vremenskom roku priprema, te će pokušati ostvariti što bolji rezultat na subotnjem maratonu.

Nekoliko fotki s treninga Širokobriježana VIDI OVDJE
 
ABCportal.info