Simona Halep uništila Serenu Williams za prvi trijumf

Simona Halep

Simona Halep postala je prvom rumunjskom tenisačicom koja je osvojila naslov na turniru u Wimbledonu, nakon što je u subotnjem finalu odigrala briljantan meč, napravila tek tri pogreške u cijelom meču te za samo 55 minuta sa 6-2, 6-2 svladala sedmerostruku wimbledonsku pobjednicu Amerikanku Serenu Williams.

Bio je to njihov 11. dvoboj i tek druga pobjeda za Simonu Halep.

Za 27-godišnju Rumunjku ovo je bilo peto finale na Grand Slam turnirima i njen drugi trijumf nakon što je osvojila pehar Suzanne Lenglen u Roland Garrosu 2018. godine. Prije toga je Halep dvaput gubila finala u Parizu, 2014. od Marije Šarapove i 2017. od Jelene Ostapenko, a jednom na Australian Openu, 2018. od Caroline Wozniacki.

Serena Williams je još uvijek na čekanju na svoj 24. Grand Slam trofej u pojedinačnoj konkurenciji, čime bi se izjednačila s apsolutnom rekorderkom Australkom Margaret Court. Posljednji Grand Slam trofej podigla je 2017. u Melbourneu.

Ovo joj je deveti poraz ukupno u mečevima za Grand Slam trofej, a već treće finale koje je izgubila nakon rođenja prve kćeri u rujnu 2017. godine. U Wimbledonu prošle godine pobijedila ju je Angelique Kerber, a na US Openu je izgubila od Japanke Naomi Osake.

Halep je za trijumf u Wimbledonu zaradila 2.350.000 funti, dok se Serena Williams morala zadovoljiti sa 1.175.000 funti./Hina