Servisom od 251 km/h Karlović srušio Roddickov svjetski rekord

Ivo Karlović, Ivo Karlović, svjetski rekord, ATP Memphis, Ivo Karlović, tenis, Kei Nishikori, Poraz u finalu, Ivo Karlović, tenis, ATP, Ivo Karlović, tenisač, tenis, ATP, Ivo Karlović, ATP Bogota, tenis, tenisač, Ivo Karlović, tenis, ATP, Ivo Karlović, ATP Hertogenbosch , tenis, Ivo Karlović, Davis cup, Marin Čilić, Ivo Karlović, Ivo Karlović, Australian Open
Zagrepčanin je tijekom dvoboja parova u 1. kolu Svjetske skupine Davis Cupa između Hrvatske i Njemačke u jednom trenutku opalio lopticu brzinom od 251 kilometra na sat, kako su očitali mjerni uređaji.

Nadmašio je time prijašnji rekord koji je držao Andy Roddick, Amerikanac je 2004., također u Davis Cupu, u meču protiv Bjelorusa Vladimira Volčkova servirao brzinom od 249 kilometara na sat, podsjeća Totalsport.

ITF je potvrdio da je sve bilo po propisima i da će se Karlović odsad voditi kao svjetski rekorder, ali to će mu biti slaba utjeha budući da je, zajedno s Ivanom Dodigom, izgubio spomenuti meč parova, a u nedjelju i pojedinačni meč protiv Philippa Petzschnera, čime je Njemačka došla do pobjede 3-2 u zagrebačkom Domu sportova.

hina