Sandra Perković pobijedila i u američkom Eugenu

Sandra Perković, osobni i nacionalni rekord, atletičarka, Zimskom otvorenom bacačkom prvenstvu Hrvatske, Sandra Perković, proglašena najboljom atletičarkom ožujka, atletika, bacačica diska, Sandra Perković, atletika, miting Dijamantne lige, Sandra Perković, atletika, Dijamantna liga, Sandra Perković, zlatna medalja, atletika, Dijamantna liga, Sandra Perković, Sandra Perković, atletičarka, atletika, Sandra Perković, Sandra Perković, atletičarka, Sandra Perković, atletika, Dijamantna liga, Sandra Perković, Amel Tuka, atletika, Sandra Perković, sportaš godine, Sandra Perković, diskašica, atletika, Sandra Perković, Sandra Perković, bacačica diska, Dijamantna liga, Sandra Perković, miting Dijamantne lige, bacačica diska, Sandra Perković, Olimpijske igre, atletičarka, Sandra Perković, atletičarka, Dijamantna liga, Sandra Perković, atletičarka, atletičarka, Sandra Perković, IAAF, Sandra Perković, Sara Kolak, Sandra Perković, atletičarka, Sandra Perković, atletičarka, Sandra P

Za razliku od prvog ovogodišnjeg nastupa među najboljim svjetskim bacačicama na mitingu u Šangaju, gdje je postavila rekord Dijamantne lige i najbolji rezultat sezone (70,88 m), Perković se u Eugenu morala pomučiti za pobjedu i sve do pete serije nije mogla biti sigurna da će iz Oregona otići kao pobjednica.

Naime, do tog trenutka u vodstvu je bila Njemica Nadine Müller koja je u četvrtoj seriji bacila disk na 64,98 m, a bolji od dva Sandrina ispravna hica do pete serije bio je 62,89 m.

No, u petoj seriji je Perković pokazala od kakavog je materijala sazdana. Disk je poletio do 68,57 metara što je neuhvatljiv rezultat za konkurentice. Perković je u posljednjoj seriji bacila metar kraće, ali bi joj i to bilo dovoljno za uvjerljivu pobjedu s obzirom na to da je Nadine Müller jedina uspjela prebaciti 65 m (65,31 m).

Treće mjesto osvojila je Francuskinja Melina Robert-Michon. U Eugenu nisu nastupile aktualna svjetska prvakinja Kubanka Denia Caballero i Australka Dani Samuels koje su Sandri bile ozbiljnija konkurencija na prvom mitingu DL za bacačice diska u Šangaju.

Prvog dana natjecanja u Eugenu na Prefontaine Classicu najbolje rezultate ostvarili su Britanac Mo Farah, koji je u utrci na 10.000 metara postavio najbolje svjetsko vrijeme u 2016. (26:53.71 minuta) te američki bacač kugle Joe Kovacs, koji je izveo tri najdalja ovogodišnja hica na otvorenom, a kugla mu je najdalje poletjela u posljednjem pokušaju (22,13 metara).

Drugog dana natjecanja najatraktivnije će biti sprinterske i utrke s visokim preponama.

Hina