Sandra Perković osvojila je svjetsko zlato u bacanju diska

11.08.2013

Sandra Perković osvojila je svjetsko zlato u bacanju diska, jedinu zlatnu medalju koja joj je nedostajala. U Moskvi je Sandra doslovno pomela konkurenciju te je već u prvoj seriji bacila hitac 67.52.

Sljedeći hitac je letio 67.99 metara što je bilo dovoljno za uvjerljivu pobjedu. Uz tri prijestupa, bacila je još jednom preko 67 metara. Njen disk u četvrtoj seriji letio je 67.80 metara.

Drugo mjesto iza Sandre osvojila je senzacionalno Francuskinja Mélina Robert-Michon s osobnim rekordom od 66.28 metara, a treće mjesto uzela je Sandrina najveća konkurentica Kubanka Yarelys Barrios sa 64.96 metara ispred Njemice Nadine Muller.

Sandri je ovo bilo drugo finale na svjetskim prvenstvima, a u Berlinu prije četiri godine bila je deveta. Svjetsko prvenstvo u Južnoj Koreji prije dvije godine je propustila, jer je bila pozitivna doping testu i zaradila šest mjeseci suspenzije. Tamo bi vjerojatno potukla konkurenciju, baš kao večeras u Moskvi.

U Moskvi je Sandra postala jedina diskašica u povijesti ovog sporta koja je spojila olimpijsko, svjetsko i europsko zlato. Ove godine je vladarica diska slavila i na Mediteranskim igrama. Hrvatska sada ima tri svjetska atletska zlata. Prva dva osvojila je Blanka Vlašić 2007. i 2009. godine.

Sandra Perković, zlato će primiti u ponedjeljak u 17:25 sati.


loading...