Sandra Perković do novog rekorda Dijamantne lige

04.05.2018

Sandra Perković slavila u Dohi s rekordom Dijamantne lige, bacila pet metara dalje od pratiteljice

Najbolja svjetska bacačica diska Sandra Perković novu sezonu Dijamantne lige otvorila je pobjedom na mitingu u Dohi uz rekord ovog natjecanja od 71.38 metara, što je za samo tri centimetra kraći hitac od njezinog osobnog i apsolutnog hrvatskog rekorda.


U novom, skraćenom formatu od tri serije najbolja hrvatska atletičarka pokazala je suparnicama da je i ove sezone spremna za najveće domete, a eksplodirala je u posljednjoj seriji, kad je njezin disk poletio do novog rekorda Dijamantne lige. Perković je držala i stari rekord od 70,88 metara, koji je stajao od mitinga u Šangaju 2016. godine.

Naša diskašica je u prvoj seriji bacila 66,78 metara za vodstvo, koje joj je nakratko u drugoj seriji preotela Kubanka Yaime Perez hicem od 66,82 metra. No, već u sljedećem pokušaju Perković se vratila na čelo sa 67,41 m, a ono najbolje ostavila je za kraj natjecanja.

»Bila sam tako blizu osobnom rekordu. Stvarno vjerujem da je Doha sretno mjesto za mene, kao što je bila i 2015. godine. Ozračje je čudesno, a uvjeti su idealni za početak sezone«, izjavila je Sandra Perković koja ide po sedmi uzastopni trijumf u Dijamantnoj ligi, ali glavni cilj ove sezone je Europsko prvenstvo u Berlinu u kolovozu, gdje će Sandra loviti peto uzastopno zlato.

»Ovo je idealan početak i priprema za Europsko prvenstvo. Doha me pripremila da tamo ostavim trag«, zaključila je Perković kojoj su društvo na pobjedničkom postolju radile dvije kubanske diskašice, Yaime Perez (66,82) i Denia Caballero (63,80).

Hina


loading...