Sandra i Ana vratile se s EP-a, na Plesu ih je dočekao Bandić

Sandra Perković, Ana Šimić
Naše dvije osvajačice medalja u zračnoj luci Pleso dočekao je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić i čestitao im na uspjehu.

Sandra je treći put u karijeri osvojila zlato na EP-u. Bacila je disk 71,08 metara što joj je bio osobni rekord. Ponovno je Perković pomela konkurenciju.

- Ova godina je bila teška jer je došla nakon Olimpijskih igara i Svjetskog prvenstva. Mnogi su mislili da neću izdržati. Ali ovih 71,08 dovoljno govori o meni i mojim trenerima. Vidjet ćemo jesam li se ispucala ili je još ostalo toga u meni. Mislim da mogu baciti i dalje. Imam još dva mitinga Dijamante lige - kazala je Sandra.

Sandra je u bogatu kolekciju medalja, u kojoj se ističu olimpijsko zlato, svjetsko zlato, mediteransko zlato, europsko juniorsko zlato, svjetska juniorska bronca i pobjede u Dijamantnoj ligi, dodala i zlato iz Züricha.

Ana Šimić iznenadila je sve skokom od 199 centimetara. Iako nije bila među favoritkinjama, Ana je osobnim rekordom osvojila brončanu medalju.

Bilo joj je to prvo odličje na velikim natjecanjima.

- Htjela bih se zahvaliti svom treneru, savezu, svima koji mi pomažu. Bilo mi jako važno proći kvalifikacije u kojima sam dosad zapinjala. Kad sam se plasirala u finale, znala sam da mogu biti dobra - rekla je Ana Šimić.

24sata.hr