FOTO  Samuel Naibei Kiplimo iz Kenije pobjednik 3. Mostarskog polumaratona

mostarski maraton
Iz mostarskog naselja Vojno krenuo je veliki broj natjecatelja, a na cilj najbrže je stigao Samuel Naibei Kiplimo iz Kenije. Drugo mjesto zauzeo je Milan Mitrović iz Srbije.

Treće mjesto pripalo je Srđanu Samardžiću, dok je u ženskoj konkurenciji utrku prva istrčala Olivera Jevtić. Ova sportsko-rekreativnoj manifestaciji danas je okupila 1.200 sudionika na tri različite utrke.

Pored glavne utrke, druga utrka u sklopu ove manifestacije je utrka građana u dužini od četiri koja je humanitarnog karaktera s ciljem promicanja važnosti tjelesnog vježbanja u borbi protiv dijabetesa te će sav doprinos od prijava ove utrke ići udruzi dijabetičara HNŽ "Insula". Utrka je prvenstveno namijenjena studentima, srednjoškolcima, i svim građanima koji žele podržati sami projekt, a najbrži u istoj bio je Rijad Musić iz Sarajeva.

Treća utrka u sklopu manifestacije je "Meggle Max Junior utrka za djecu" u dužini od 1 km s ciljem razvijanja pozitivnih navika za tjelesnim vježbanjem kod djece. Pored utrka u sklopu programa održat će se i stručna konferencija iz oblasti trčanja koja će biti edukativnog karaktera.

HERCEGOVINA.info