RK Herceg želi podići djelovanje na višu razinu

ragbi, Herceg, turnir, ragbi, RK Herceg, RK Herceg, RK Gladijatori, ragbi, RK Herceg
Za njega nastupaju uglavnom studenti i zaljubljenici u ovaj sport, ali u tom klubu žele svoj rad podići na višu razinu.

Pripreme

Prethodnu polusezonu jedan dio igrača tog kluba igrao je u Hrvatskoj kako bi održao formu jer prvenstvo BiH nije se igralo. U nastavku sezone trebao bi se igrati proljetni dio prvenstva BiH, koji se ipak neće bodovati nego će biti revijalnog karaktera. Još nije poznato koliko bi klubova trebalo nastupiti, ali mostarski klub planira se uključiti u to natjecanje. Treninzi se u ovom trenutku održavaju dva puta tjedno u Raštanima, a sve informacije o njima mogu se dobiti na službenoj Facebook stranici kluba.

- Uvijek smo otvoreni za nove članove koji se žele upoznati s ovim sportom i trenirati ga. Redovito u klubu trenira 20-ak članova. Nastojat ćemo uskoro, ako bude dovoljno zanimanja, oformiti i juniorski pogon, odnosno školu ragbija. Imamo problem jer jedan broj studenata koji igraju za klub nakon studija napušta Mostar te samim tim prestaje dolaziti na treninge. Želimo i to nekako prebroditi. U svakom slučaju, svi oni koji su zainteresirani mogu nam se uvijek javiti na Facebook oko svih detalja - kazali su nam iz RK Herceg.

Pomoć

Mali amaterski klubovi poput ovoga muku muče s pribavljanjem sredstava. Ragbi kao sport ne kotira tako dobro u gradu na Neretvi, pa je samim time teško skupiti i minimalna sredstva za sezonu. U RK Herceg istaknuli su kako su jako zahvalni svojim sponzorima HT Eronetu, Caffe Baru Mali puž, Fitness centru FIT4LIFE, Vimar -tradeu.

U budućnosti se nadaju kako će moći stvoriti čvršće temelje za još stabilniji klub.

vecernji.ba