FOTO  Ragbi klub Herceg ponovio rezultat iz 1. kola državnog prvenstva

Ragbi klub Herceg, ragbi
Herceg je došao motiviran zauzeti prvo mjesto na tablici nakon ovog turnira, no ipak, iskustvo Čelika se i ovaj put iskazalo kao bitan parametar u odluci između ova dva tima. Nakon što je porazio Rudar, Herceg ostaje drugi na tablici u državnom prvenstvu ragbija sedam.

Na turniru za Herceg nastupili su: Kristian Sabljić, Luka Krtalić, Filip Konjevod, Boris Aničić, Davor Konjevod, Bojan Stanić, Josip Krtalić, Kristijan Marić, Davor Marević, Ivan Marić i Fabijan Martinović.

Rezultati turnira su:
RK Čelik - RK Herceg 36:0
RK Rudar - RK Herceg 0:22
RK Čelik - RK Rudar 47:17

Trenutni poredak državne lige u ragbiju 7:
RK Čelik (20 bodova; 176:31 skor razlika)
RK Herceg (12 bodova; 64:84 skor razlika)
RK Rudar (4 boda; 22:147 skor razlika)

Osim nastupa ragbi ekipe, Herceg je imao i prvi nastup svog licenciranog suca Borisa Aničića. Aničić je sudio utakmicu između RK Čelik i RK Rudar te ostavio profesionalan dojam u ovom dvoboju. Također, odličnom igrom na turnirima državnog prvenstva iz ragbi kluba Herceg poziv u reprezentaciju dobili su Kristian Sabljić i Fabijan Martinović.

Ovim kolom je završen proljetni dio sezone BH prvenstva i nedavno i regionalne Adria7 lige i igrači RK Herceg idu na ljetnu stanku od igranja, ali nastavljaju rad na festivalima ragbija za mlađe uzraste na svom terenu u Raštanima u cilju promoviranja ragbija kao sporta i stila života među mladima u Mostaru.