FOTO  Proglašeni najuspješniji sportaši općine Čitluk za 2017. godinu

Čitluk, sportaš godine, najbolji sportaši

...sportsku manifestaciju „Proglašenje sportaša općine Čitluk" na kojoj su dobitnicima uručene nagrade i priznanja. Svečanost proglašenja održana je u hotelu Brotnjo, a za najbolju sportašicu i sportaša seniora u protekloj godini ocjenjivački sud izabrao je karatašicu Mariju Sušac (SKK Neretva) i tenisača Marina Čilića. Najuspješniji trener u 2017. godini je Jure Milićević (Karate klub Međugorje), dok je najuspješnija ženska seniorska ekipa s područja općine Čitluk u 2017. godini ekipa KK Hercegovina Čitluk a najbolja muška seniorska momčad Kuglački klub Međugorje - Brotnjo Čitluk.
Iza Marina Čilića izuzetno je uspješna sezona koju je, nakon niza uspjeha, završio kao četvrtoplasirani igrač na ATP ljestvici, dok je Marija Sušac u protekloj godini osvojila naslov prvakinje BiH u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji, te je osvojila brončanu medalju na Balkanskom prvenstvu.

Trener Jure Milićević može se pohvaliti da su natjecatelji koje trenira u protekloj godini osvojili osam medalja na državnim prvenstvima, dvije medalje na Balkanskom prvenstvu, kao i još mnogo medalja na različitim domaćim i međunarodnim natjecanjima.

Kuglački klub Međugorje - Brotnjo Čitluk u protekloj je godini osvojio naslov u Premijer ligi BiH za kuglače, dok je seniorska ženska ekipa KK Hercegovina Čitluk osvojila drugo mjesto na Prvenstvu Hrvatske.
Za vrhunske rezultate u seniorskoj kategoriji mladih sportaša na današnjoj svečanosti nagrađeni su košarkaš Ivica Zubac (LA Lakers) i karatist Ivan Martinac (KK Hercegovina Zagreb). Karatašice Irena Prga (KK Hercegovina Čitluk) i Katraina Sušac (SKK Neretva) nagrađene su u kategoriji najbolja mlađa seniorka.

Dodijeljena posebna priznanja i nagrade

Po prvi puta, na današnjoj svečanosti uručeno je posebno priznanje „Sportska legenda Brotnja". Dobitnik ovog priznanja je Zdravko Ostojić - Zela, igračka legenda HNK Brotnjo. Ostojić je igrač sa najdužom igračkom karijerom u čitlučkom klubu i najbolji strijelac kuba u povijesti, a nakon igračke karijere Ostojić je u HNK Brotnjo djelovao kao trener svih uzrasta od najmlađih do seniora. Radeći u klubu prenosio je svoje ogromno znanje i iskustvo, posebno plijeneći prepoznatljivom mirnoćom i pozitivnim duhom.
Bruni Pinjuhu, bivšem aktivnom sportašu, pedagogu tjelesne i zdravstvene kulture i iskusnom sportskom djelatniku uručena je posebna nagrada „Bože Gagro". Kao mladić Pinjuh se aktivno natjecao u nekoliko sportskih disciplina, a nakon završetka studija i povratka u Brotnjo, Pinjuh je radio kao profesor i bio aktivna kao trener i član vodstva klubova. U suradnji sa općinskim vlastima dao je doprinos utemeljenju Športskog saveza Brotnja, a izdao je i knjigu „Povijest športa u Brotnju".
Pinjuh je u svojoj knjizi zabilježio važne povijesne trenutke broćanskog sporta, a važni trenutci u povijesti broćanskog sporta su i jubilarne obljetnice osnutka i djelovanja klubova. Stoga su na današnjoj svečanosti HKK Brotnjo i MNK Brotnjo uručene pohvalnice za organizaciju jubileja i obilježavanje obljetnica ovih klubova. HKK Brotnjo osnovan je prije četrdeset godina, dok je MNK Brotnjo proslavio desetu obljetnicu osnutka.

Posebno priznanje za razvoj sporta uručeno je Hotelu Brotnjo za njegov doprinos razvoju i promidžbi sporta i sportske rekreacije u općini Čitluk, ali i šire, dok je na svečanosti proglašenja najboljih sportaša posebno priznanje za rezultat u športskoj rekreaciji uručeno je malonogometnoj momčadi MZ Dobro Selo. Momčad MZ Dobro Selo osvojila je Ligu MZ općine Čitluk i treće mjesto u Ligi Hercegovine.

Priznanja za mlade sportaše

U kategoriji „Najbolji rezultat kluba u mlađim uzrastima" u juniorskoj konkurenciji nagrađeni su: juniorska ženska ekipa Karate kluba Brotnjo i juniorska muška momčad Karate kluba Hercegovina Čitluk.
Za najbolji rezultat kluba u kadetskoj konkurenciji nagrađeni su: kadetska ženska ekipa Atletskog kluba Brotnjo i kadetska muška momčad Hrvatskog rukometnog kluba Brotnjo.
Karatašica Jelena Pehar (KK Brotnjo) proglašena je za najbolju juniorku općine Čitluk u 2017. godini, a dobitnik u konkurenciji juniora je karatist Albrim Samahodaj (KK Međugorje).
U kategoriji najboljih kadeta nagrade su osvojili karatašica Sara Raspudić (KK Međugorje) i atletičar Filip Kozina (AK Brotnjo).
Najbolja sportašica mlađa kadetkinja općine Čitluk za 2017. godinu je atletičarka Katarina Prusina (AK Brotnjo), a najbolji mlađi kadet karatist Josip Leon Jerković (KK Međugorje).

Na svečanosti dodjele priznanja dodijeljene su i nagrade mladim sportašima do četrnaest godina, a sportskim nadama općine Čitluk za 2017. godinu proglašeni su: stolnotenisač Nikola Prusina (STK Brotnjo), karatašica Patricija Prga (KK Hercegovina Čitluk), rukometaš Kristijan Paponja (HRK Međugorje), nogometaš Sebastian Šego (HNK Brotnjo), košarkašica Petra Dujmović (ŽHKK Brotnjo '94), košarkaš Filip Mijač (HKK Brotnjo), karatašica Jana Prusina (KK Međugorje), atletičarka Marija Dujmović (AK Brotnjo), nogometaš Daniel Prskalo (NK Međugorje), tenisačica Sara Dodig (TK Međugorje), nogometaš Ante Prusina (NK Široki Brijeg), karatist Miljenko Vasilj (KK Međugorje) i šahist Borna Pehar (ŠK Brotnjo).

Najuspješnijoj sportašici seniorki općine Čitluk, Josip Primorac, prvi trener ove uspješne karatašice, na današnjoj svečanosti uručio je certifikat o promaknuću u crni pojas 2 DAN, a na svečanosti, na čijem početku su se okupljenima obratili Josip Grbavac, predsjednik UO Športskog saveza Brotnja i Dragan Matijević, konzul savjetnik u Generalnom konzulatu Republike Hrvatske u Mostaru na čijem je čelu Jadranka Modrić, konzul gerant, video porukom u ime svih dobitnika zahvalio je tenisač Marin Čilić.

Svojim glazbenim umijećem današnju svečanost obogatili su članovi Orkestara Osnovne glazbene škole Brotnjo.