FOTO  Predstavljamo: Športski plesni klub Zrinjski

ŠPK Zrinjski, ples

Već uprvim godinama rada klub je ostvario zapažene rezultate na natjecanjima u organizaciji Saveza modernih plesova BiH, inače aktivnog člana International Dance Organization.
Marljivi rad i zalaganje rezultirali su kvalitetom i kvantitetom rada kluba. Trenutno broji dvanaest licenciranih trenerica. Njegujući športski i plesni duh danas djeluju slijedeće discipline: modern ballet, show dance, jazz dance, latinoamerički i standard plesovi, orijentalni ples, cheerleading, twirling, zumba, dance aerobic, bokwa i tae bo.
Novi sadržaji u klubu su orijentalni ples i bokwa.

Orijentalni ples (trbušni ples) je ples istoka znan kao raqs sharki, kojeg rado plešu žene, djevojke i djeca. Plesnim pokretima radi se na eleganciji, lijepom držanju, profinjenosti, razvija se motorika, koordinacija i osjet za glazbu.

Bokwa je intenzivan kardio trening koji kombinira elemente afričkog plesa, capoeire, kickboxinga i plesnih koraka. Jedinstven i drugačiji program od ostalih plesnih fitnessa jer svojim pokretima se ispisuju slova i brojke po podu, što ju čini jednostavnom i pristupačnom metodom treninga za sve. Uz twirling, bokwa je jedina i prva u BiH.
Od prošle godine s radom je počela Woman Gym, jedina teretana za žene na području Mostara.  Članice su do sada sudjelovale na brojnim nastupima i natjecanjima na području BiH, Hrvatske, Crne Gore, Mađarske.

Iako mladi,Klub godišnje ostvari veliki broj nastupa i natjecanja, a jedna od zapaženih su: prvo veliko natjecanje twirlinga na prvom otvorenom Twirling kupu Hrvatske te natjecanje seniorskih cura na Europskom prvenstvu u show dance-u u Mađarskoj. Velika natjecanja, vjerujemo, potvrda su kvalitete rada članica i njihovih trenerica.

Trenutno se u klubu pripremaju plesni projekti i pripreme za nadolazeća natjecanja i nastupe u ovoj sezoni.
Klub je vrlo rado sudionik humanitarnih projekata, a ove godine organizira jedan takav. Riječ je humanitarnom Zumbathonu „Osjeti toplinu doma" za beskućnike grada Mostara, kojeg klub organizirana na čelu s licenciranom trenericom zumbe Marinom Nožić u suradnji s Frama Mostar.
Akcija će se održati 10. studenoga u 19.30 sati u dvorani na Bijelom brijegu. Cijena ulaznice iznosi simboličnih pet maraka, a karte će biti puštene u prodaju od 18 sati na ulazu u dvoranu. Sav prikupljeni novac od ulaznica bit će usmjeren na pomoć beskućnicima. Dvosatna zumba okupit će brojne ljubitelje ovog plesa s područja grada Mostara, a svoje gostovanje zabilježit će i treneri iz ostalih dijelova BiH te nastup članica kluba.

Podržite ovu humanitarnu akciju te zajedno bar na tren mostarskim beskućnicima vratite osmijeh na lice.

Svi zainteresirani za bilo koju disciplinu u klubu mogu se doći prijaviti i informirati svaki radni dan od 18 do 20h u prostorijama kluba ili na našim facebook stranicama.